Emocijos ir faktai

Nerimo šaltinių pasaulyje surasti galima visuomet. Būtent todėl finansų rinkos ir veikia: sandoriams sudaryti reikalingi tiek nerimaujantys pardavėjai, tiek optimistai pirkėjai. Nuspėti ateities negali niekas, galima tik galvoti apie labiausiai tikėtinus scenarijus, priskiriant šiems subjektyvias tikimybes.

Pesimistai šiandien pirštu baksnoja į atvirus karus, galimus naujus geopolitinių konfliktų židinius, eilę artėjančių rinkimų Vakarų pasaulyje. Iš galvų išskristi nespėjo ir infliacijos slibinas, kuris gali lemti ilgesnį laiką nei visiems norėtųsi, truksiančią aukštų palūkanų aplinką. Mikro lygmenyje, su sunkumais antrus metus iš eilės susiduria didžioji dalis komercinio nekilnojamo turto sektoriaus dalyvių, kurių negerėjanti situacija pradeda neigiamai veikti komercinius bankus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją