Nuosavų bankomatų tinklą „Luminor“ šiais metais papildys apie 20 bankomatų, todėl bendras nuosavų „Luminor“ bankomatų skaičius Lietuvoje šiemet turi padidėti iki 190, skelbia bankas.

„Norime sutelkti dėmesį į mums priklausančių bankomatų plėtra – jų skaičių artimiausiais mėnesiais pradėsime didinti. Nauji bankomatai bus pastatyti vietose, kur yra didžiausias „Luminor“ klientų poreikis išsiimti ir įnešti grynuosius pinigus“, – sakė „Luminor“ Lietuvos skyriaus vadovas Andrius Načajus.

Be to, skaičiuojant pagal vienam bankomatui tenkantį aptarnaujamų kortelių skaičių, „Luminor“ korteles aptarnaus rinkos vidurkį atitinkantis bankomatų skaičius.

Pasak pranešimo, „Luminor“ klientai ir toliau galės išsigryninti pinigų partnerių prekybos taškuose – „Perlo“ terminaluose, „Maxima“, „Rimi“, „Iki“ kasose. Pinigų išsiėmimui iš SEB bankomatų galioja analogiškos sąlygos kaip išsiimant pinigų iš „Luminor“ bankomatų.

Pasak A. Načajaus, pasitraukimą iš bendro bankomatų tinklo lėmė gerokai išaugusios sąnaudos viso „Luminor“ bankomatų tinklo aptarnavimui. 2017 m. pabaigoje susijungus „Nordea“ ir DNB bankams, nuosavų bankomatų ir bendro tinklo bankomatų išlaikymas tapo ekonomiškai neefektyvus, todėl buvo priimtas sprendimas toliau vystyti tik nuosavą bankomatų tinklą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)