Viena iš klasės susitikimo Tauragės rajone organizatorių Saulė (vardas pakeistas – DELFI) pasakojo su sodybos šeimininku susitikusi dar lapkričio 5 d. Tuomet ir sutarė už 500 Lt išsinuomoti 70 vietų pokylių salę. Jos klasės draugė kitą dieną pervedė 400 Lt avansą.

Po poros mėnesių pasiskambinusi ji dar pasitikslino, kiek kainuotų nakvynė, jei atsirastų norinčių pasilikti nakčiai. Paaiškėjo, kad naktis žmogui kainuotų 20 Lt.

„Taip pat išsiaiškinau, kiek kainuotų maistas, jei nuspręstume maitinimą užsakyti pas jį. Man jau tada kilo šioks toks įtarimas, nes jis klausė, o kurią salę nuomojamės – mažąją ar didžiąją. Tada aš paaiškinau, kad pinigai jau pervesti, jis atsiminė, o aš nusiraminau. Sutarėme, kad likus savaitei iki sutartos datos dar paskambinsiu ir pasakysiu, ar iš jo imame maistą. Likus savaitei neskambinau, nes susiradau maistą kitur, taigi paskambinau likus dviem dienoms iki susitikimo pranešti, kad iš jo imsime tik salę“, – kelių mėnesių senumo įvykius prisiminė Saulė.

Tuomet ir prasidėjo netikėtumai.

„Kai jam paskambinau ketvirtadienį, labai nustebau, kai sodybos savininkas vėl paklausė, kokią salę nuomojamės. Tada jis sako: „O tai kaip jūs neimat maisto, pas mus jis jau užsakytas, moterys ruošia“. Tada supratau, kad įvyko nesusipratimas ir kažkas dubliuojasi. Jis pažadėjo paskambinti po poros valandų, kai pasikalbės su virėjomis. Paskambinęs vėl jis sakė: „Pas mane užsakyta pilna sodyba kartu su maistu ir apie jokį klasės susitikimą nieko nežinau“. Tada ir likau be žodžių“, – kalbėjo moteris.

„Dar paklausiau, ar jis gavo pinigus, ar pamena, kad kelis kartus derinome įvairius klausimus. Jis tvirtino, kad nieko neatsimena, pinigų negavo, o sodyba yra pilnai užsakyta. Jis tvirtino, kad jam visi pinigus duoda grynais ir pavedimų niekas nedaro“, – tęsė ji.

Klasės susitikimo organizatoriai sutarties su sodybos savininku nebuvo pasirašę.

„Dar lapkričio 5 dieną mes kalbėjome apie sutarties sudarymą. Tuo metu jis nenorėjo, sakė, kad padarytume pavedimą, tada pasirašysime dokumentus. Pervedus 400 Lt, sodybos savininkas pasakė: „Aš jus žinau, jūs mane, jokių popierių nepasirašinėsime, aš užsirašau į savo užrašinę, kad pinigėlius pervedėt ir rezervuota didžioji salė“. Ar jis pasižymėjo, ar ne, nesam tikri. Kaip dabar suprantu, jis nieko nepasižymėjo“, – sakė moteris.

Prašė ir netesybų

Saulė įtaria, kad galbūt sodybos savininko užmaršumą galėjo lemti ir finansiniai sumetimai.

„Galbūt jis mus užmiršo, bet man kyla įtarimai, nes visų pokalbių metu jis labai tikslindavosi, ar neužsisakome kažko papildomai, pavyzdžiui, pirties, ar antrą dieną nenorėsime dalyvauti. Vėlgi, ar čia yra žmogiškas užmaršumas, ar finansiniai sumetimai? (…) Galbūt jis gavo geresnį pasiūlymą, nes, kiek pamenu, visos sodybos nuoma kainuoja 2200 Lt, o mes pasiūlėme 500 Lt ir net maisto neėmėme. Neduok Dieve, jeigu būtų vestuvės ar kokia didelė šventė, baisu būtų“, – kalbėjo pašnekovė.

Ji pripažino, kad sodybos savininkas jiems siūlė kitą vietą, tačiau buvę abiturientai nesutiko.

„Kai išsiaiškinome, kad įvyko baisus nesusipratimas, sodybos savininkas rodė pastangas ir surado vietą, kur galėtume švęsti. Bet mes atsisakėme šio siūlymo ir paprašėme grąžinti pinigėlius. Paprašėme pervesti ne tik sumokėtus 400 Lt, bet ir 400 Lt netesybų. Tačiau jis nesutiko, nes esą dalis yra jo, bet dalis ir mūsų kaltės. Jis atsiprašė, kad užmiršo. Bet man buvo šokas, kaip galima su klientais taip elgtis“, – piktinosi Saulė.

Nors vasarą savaitgalį dauguma vietų užsakytos, susitikimo organizatoriams pavyko rasti kavinę.

„Teko sutilpti į mažytę salytę kavinukėje. Labai labai nemaloni situacija. Mes galbūt būtume susitaikę su tuo, kad jis mums rado kažkokią kitą salę, bet kas būtų buvę, jeigu aš ketvirtadienį nebūčiau paskambinusi. Būtume atvažiavę 40 žmonių ir mūsų nebūtų įsileidę. Jis apie tai nepagalvojo“, – sakė ji.

Susipainiojo tarp susitikimų

Tauragės rajone įsikūrusios sodybos savininkas Vaidotas Globis DELFI pripažino, kad toks nesusipratimas įvyko. Tačiau dalį kaltės jis meta ir susitikimo organizatoriams.

„Pirmiausiai, tai jeigu užsisako prieš pusę metų, o likus vienai dienai pradeda derinti galutinai, labai įdomu turėtų būti, apie ką jie galvojo. Pagalvokit, vasaros įtampoj, kai užsakymų yra daug, likus vienai dienai jie pradeda galutinį derinimą. Tai irgi nenormalu. Derino vienas žmogus, tada skambinosi kitas. Galų gale jie ten, kiek supratau, neišsiaiškino. Su antru žmogumi, kai kalbėjau, mes kaip ir nesusikalbėjome, todėl kad ji nežino, kaip sutarta buvo“, – sakė jis.

Pasiteiravus, kaip išėjo, kad pasimiršo užsakymas, o gal kas nors perpirko rezervaciją, sodybos savininkas pripažįsta tiesiog susipainiojęs, nes tuo pačiu metu buvo užsakytas ir kitas klasės susitikimas, o kadangi dėl šio skambino bent pora žmonių, jis juos palaikęs kito susitikimo dalyviais.

„Pas mane yra dvi banketinės salės, vienoje jų buvo rezervuotas klasės susitikimas. Iš pradžių derinti pradėjo vienas žmogus, po to kitas. Ir man užsifiksavo, kad jie derinasi dėl to kito klasės susitikimo. Taigi susidubliavo užsakymas, gavosi netyčinis nesklandumas. O ta kita salė buvo išnuomota vestuvėms. Tai toks nesklandumas išėjo. Aš labai atsiprašiau jų, suradau kitas patalpas. Pinigus atidaviau, pripažįstu, kad esu neteisus. Kas nedirba, tas neklysta“, – teigė V. Globis.

Kartu jis pabrėžė, kad jaunuoliams pasiūlęs maždaug už kilometro esančias patalpas, tačiau jie nesutiko.

„Jie tikriausiai pamiršo pasakyti, kad jiems buvo pasiūlytos puikios patalpos, dar didesnės ir pigesnės nei jie buvo išsinuomoję. Aš jas suradau ir sutariau, bet jie atsisakė. Turbūt iš principo, nežinau. Jie galėjo atvažiuoti ir švęsti nepatirdami nepatogumų“, – sakė pašnekovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (306)