Turizmo specialistai jau dabar sako, kad dėl poilsio vasarą teiraujasi daugelis, o užklausos, ne tik iš lietuvių.

„Mes turėsime šiais metais ir vokiečių, ir brolių estų, latvių, kurie labai intensyviai domisi apgyvendinimo kainomis, galimybėmis, renginiais.

Daug daugiau lankytojų sulaukiame ir šiuo, ne sezono metu, bet tikimės dar daugiau ir ne tik vokiečių, bet ir airių, britų“, – sakė Palangos turizmo informacijos specialistė Aušra Stankevičienė.

Vilčių neslepia ir kurorto verslininkai. Jie sako, kad vasarai šiuo metu jau rezervuota apie 15 proc. viešbučių.

„Kai kurie atvažiuoja su vaikais, su augintiniais, su įvairiais savo poreikiais, ką norėtų nuveikti, kokias paslaugas užsisakyti papildomai, sveikatinimo procedūras.

Todėl tai reikia planuoti kuo anksčiau, nes yra didesnė pasiūla“, – sakė turizmo informacijos centro vadovė Rasa Kmitienė.

Ir naujienų kurortas turi. Modernus tapo Palangos turizmo informacijos centras.

Turistai čia gali susipažinti su nauju gintaro maršrutu Baltijos pakrantėje, nusifotografuoti senosios Palangos fone, ar žiūrėdami parodą dėlioti istorines kurorto nuotraukos.

„Galės keliauti istoriniais laikmačiais žiūrėdami 3D filmą“, – aiškino turizmo centro vadovė.

Palangiškiai tikina, kad kainos kurorte vasarą kilti nebeturėtų. Kadangi skrydžių į užsienį bilietai brango, esą gali būti, kad kainos Lietuvos pajūryje poilsiautojų nebegąsdins, bet palangiškiai pastebi, kad ne kainos kurorte svarbiausios.

„Pati dirbu viešbutyje, tad žinau, svarbu – tik oras. Kai tik geras oras – ir žmonių daugiau“, – kalbėjo viena gyventoja.

„Nuo orų daug kas priklauso, bet manau, kad (vasara bus-red.) gera, nes jau dabar pavasaris – šiltas“, – sakė kitas.

Palangai praėjusi vasara buvo dosni. Verslininkai guodėsi, tik, kad sąskaitos už elektrą ir šildymą suėdė dalį pelno.