Kainos ir gudrybės

Apsipirkinėjimas, skanus maistas ir gera kompanija – tokie komponentai, anot Jolantos, sudarė puikų moterišką savaitgalį Olandijoje.

Į kelionę moterys išsiruošė su pustuščiais lagaminais, nes vienas iš savaitgalio tikslų buvo apsilankymas išparduotuvių miestelyje „Designer Outlet Roermond“.

„Paskutinėmis mėnesio dienomis būna didžiausi išpardavimai, todėl buvo labai daug žmonių, – pasakojo Jolanta. – Pavyzdžiui, prie „Burberry“ parduotuvės buvo didžiulės eilės, nes į parduotuvės vidų įleidžia tik tam tikrą kiekį žmonių. Į „Burberry“ net nėjome, nes buvo milžiniška eilė“, – įspūdžiais dalijosi Jolanta ir pridūrė, kad į miestelį atvyksta ne tik vietiniai, bet ir kaimynai iš kitų šalių.

Kokios kainos vilioja tokius būrius? Du „Desigual“ šalikėliai už vos 20 eurų (už abu) arba trys poros „Crocs“ batų vos už 30 eurų, „Marc O'Polo“ sportiniai bateliai – už 31,90, „Wrangler“ marškinėliai – 19,97, „Guess“ palaidinė – 29,90, „Liu. Jo“ palaidinė – 35, „Baldinni“ moteriški batai – 49, „s. Oliver“ palaidinė 19,99, „River Woods“ megztinis – 30 (kainavo 150), o „Esprit“ džinsai – 12 Eur.

„Designer Outlet Roermond“

„Labai brangių prekės ženklų prekių kainos net su 80 proc. nuolaida išlieka milžiniškos. Aišku, gal kažkas gali sau leisti, bet jei suknelė kainavo 3,5 tūkst. eurų, tai nepadeda net pasiūlymas „3 už 2 kainą“, – nusišypsojo Jolanta. – Ten yra labai prabangių prekės ženklų, kurių suknelės net su nuolaida kainavo 600, 700 ar 800 eurų.“

Tiesa, ne ką mažiau nei storos piniginės į tokį miestelį reiktų ir kantrybės. „Eilės ir prie parduotuvių, ir prie kabinų, – vardijo Jolanta ir išdavė moterišką gudrybę, kaip sutaupyti laiko. – Jei parduotuvėje randame gerą pasiūlymą, pavyzdžiui, trejos poros batų už gerą kainą, tai susiskambiname, pakviečiame viena kitą, išsirenkame ir nusiperkame.“

Būtent dėl šių pasiūlymų, kai perkant kelias prekes siūloma dar didesnė nuolaida, Jolanta ragina į tokias keliones leistis ne vienoms, o su draugėmis. „Verta važiuoti keliese, nes gal tau nereikia trijų porų batų, nebent apsipirkinėji kartą per metus“, – kalbėjo Jolanta.

Kuo daugiau važiuoja, tuo daugiau sutaupai

Į Jolantos lagaminą po kelionės sugulė apie dešimt naujų daiktų: kelnės, palaidinės, batai. Nors apsipirkinėjimas truko vos kelias valandas. „Tiesą pasakius, būčiau turėjusi ką veikti ir antrą dieną, tačiau kiek galima Dievą į medį varyti, – kalbėjo Jolanta. – Aišku, jei važiuočiau su vaikais ar šeima, tai vienos dienos neužtektų. Vien apeiti tą miestelį užtrunka. Ten daugybė parduotuvių, visas miestelis – vien išparduotuvės. Na, žinoma, ir kavinės, kad būtų galima pavalgyti.“

Ji skaičiuoja, kad, jei būtų vykusi su šeima, garderobo atnaujinimui būtų sutaupiusi apie 400 eurų.

Tačiau į tokias išparduotuves moterį vilioja ne tik kainos. „Lietuvoje kartais net ir naujoje kolekcijoje nebebūna dydžių. Su batais tas pats – atveža vos vieną porą – ir viskas“, – minusus vardijo Jolanta.

Beveik 100 eurų – tiek kainavo skrydžio bilietai, dar prisidėjo nakvynė, maistas ir kiti moteriški malonumai, tačiau Jolanta teigia, kad vyko ne taupyti, o smagiai praleisti laiką.

„Designer Outlet Roermond“

Amerikietiški miesteliai skiriasi nuo europietiškų

Kartu su Jolanta vykusi Lauryna teigė, kad tokia kelionė jai tikrai ne pirma: „Kasmet stengiuosi kažkur važiuoti apsipirkti.“ Jos teigimu, šis išpardavimų miestelis nesiskiria nuo kitų, kuriuose ji lankėsi, tačiau džiaugėsi, kad tą savaitgalį, kai jos lankėsi, kainos išties džiugino.

Beje, Lauryna yra aplankiusi ne tik Europos, bet ir Jungtinių Amerikos Valstijų išpardavimų miestelius – šįmet apsipirkinėjo net Las Vegase. „Europoje šie miesteliai yra draugiškesni, nes, pavyzdžiui, Las Vegase reikia sumokėti 5 dolerius už automobilio pastatymą. Atvažiuoji į parduotuves ir jie dar užsidirba pinigų. Europoje, bent jau ten, kur aš esu buvusi, stovėjimas nėra apmokestinamas“, – teigė Lauryna.

O ar atsidūrus tokioje vietoje neiškyla grėsmė, kad į pirkinių krepšelį nuguls visiškai ne tie dalykai, kurių išties reikėjo? „Juk dažniausiai, jei ieškai baltos suknelės, nusiperki juodą, o jei ieškai batelių su kulniuku – nusiperki sportinius batelius“, – nusijuokė Lauryna.

Moteriška kompanija parduotuves apžiūrėjo ir krepšius prisipildė per šešias valandas. Lauryna teigia, kad tiek laiko tikrai pakanka, galbūt net per daug. „Man jau po trijų valandų atsibosta, – šyptelėjo Lauryna. – Dėl to reikia labai tiksliai žinoti, kur nori eiti ir ką nori pirkti. Tada tiksliau nusiperki ir mažiau pavargsti.“

Užteko rankinio bagažo

„Viskas tilpo į rankinį bagažą“, – tikino Lauryna, išgirdusi klausimą, kiek lagaminų prireikė. Tiesa, kiekviena turėjo atskirus lagaminus.

„Nėra taip, kad prisipirktume visko kaip išprotėjusios. Tikrai ne metams. Tačiau kodėl nepasinaudoti geromis nuolaidomis? Jos daug didesnės nei Lietuvoje“, – pasakojo Lauryna.

Po kelionės ji grįžo su pilnu lagaminu. „Nusipirkau dvejas poras batų, kurie kainavo gal 100 eurų, o aš nusipirkau už 30. Pirkau ir marškinėlių, tačiau aš ieškojau batų, o juos ten pirkti tikrai apsimoka“, – tikino Lauryna.

„Designer Outlet Roermond“

Išpardavimuose pigu, Briuselyje – brangu

Po kelias valandas trukusio apsipirkinėjimo moterys patraukė į Briuselį. Ar kainos ten nesikandžioja? „Man atrodo, jos labai lietuviškos. Nors taip, Briuelis yra pakankamai brangus miestas, nes ten gyvena daug Europos Sąjungos atstovybėse ir institucijose dirbančių žmonių, todėl ir kainos nėra mažos, – kalbėjo Lauryna. – Man atrodo, kad vakarienė Briuselyje kainuoja brangiau nei kituose Europos miestuose.“

Ar vakarienė nekainavo brangiau nei visi pirkiniai? „Ne, tikrai ne, – nusišypsojo vilnietė. – Nors tai tikrai nepigus miestas.“

Vilnietė tikina, kad lietuviškų išpardavimų nelaukia ir ten nesilanko. „Labiau mėgstu elektronines parduotuves, nes ten, kiek teko pastebėti, ir nuolaidos daug didesnės, ir pasirinkimas daug didesnis. Aš nekalbu apie paprastus prekės ženklus, kalbu apie prabangius. Kiek pastebėjau, Lietuvoje prabangių prekės ženklų drabužių nuolaidos būna daug mažesnės nei kitur Europoje“, – savo pastebėjimu dalijosi Lauryna.

Vilniečių kelionės akimirkos:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (209)