Anksčiau buvo skelbta, jog Klaipėdoje kitąmet duris atvers dar viena „Lidl“ parduotuvė, tačiau pirmadienį paaiškėjo, kad prekybos tinklo plėtra uostamiestyje bus didesnė.

Susitikime su Klaipėdos valdžia bendrovės „Lildl Lietuva“ atstovai neslėpė, jog uostamiestyje numatoma atidaryti dar bent dvi parduotuves.

Viena jų, kaip skelbta anksčiau, iškils šiaurinėje miesto dalyje, Šiaurės prospekte. Leidimą pastato statybai ketinama gauti kitų metų pavasarį, o statybas baigti iki 2017-ųjų gruodžio.

Dar viena „Lidl“ parduotuvė Klaipėdoje turėtų atsirasti centrinėje miesto dalyje. „Konkrečios vietos įvardyt negaliu, nes tai bendrovės komercinė paslaptis, o susitikimas vyko už uždarų durų. Galiu tik patvirtinti, jog ketvirtoji „Lidl“ parduotuvė bus centrinėje miesto dalyje.

Jei teisingai supratau, bendrovė jau yra įsigijusi sklypą kuriame statys parduotuvę, o pas mus atvyko pasitikslinti kai kurių niuansų. Pavyzdžiui, jie teiravosi, ar galės sutvarkyti greta jų sklypo esantį apleistą laisvos valstybinės žemės sklypą. Pasakėme, kad visiems taikome vienodas sąlygas – maloniai leidžiame valstybinės žemės sklypą sutvarkyti, tačiau į jo nuosavybę pretenduoti negalima“, – po susitikimo kalbėjo Klaipėdos mero pavaduotojas Artūras Šulcas.

Klaipėdoje šiuo metu veikia dvi „Lidl“ parduotuvės. Viena jų duris birželio 2-ąją atvėrė Taikos prospekte, kita liepos 7 dieną buvo atidaryta Smiltelės gatvėje, pietiniame miesto rajone.

Šiuo metu Lietuvoje veikia 20 „Lidl“ parduotuvių: septynios Vilniuje, po dvi Klaipėdoje ir Kaune, po vieną Alytuje, Jonavoje, Kėdainiuose, Kretingoje, Marijampolėje, Mažeikiuose, Tauragėje, Telšiuose, Šiauliuose.

„Lidl Lietuva“, kai birželio 2-ąją buvo iškart atidaroma keliolika šio tinklo parduotuvių skelbė, jog šių metų tikslas yra šalyje atidaryti per 20 parduotuvių. Šis tikslas ir bus pasiektas, bet prekybos tinklo plėtra vyks kasmet.

Visų Lietuvoje atidarytų „Lidl“ parduotuvių plotas yra po 1400 kvadratinių metrų. Visas plotas skirtas tik „Lidl“, nuomoti patalpų nenumatyta.

Kiekvienoje „Lidl“ parduotuvėje sukuriama apie 50 naujų darbo vietų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (89)