Ledų pardavėjos prasitarė, kad šiemet į Palangą atvykę poilsiautojai yra dosnesni. Jie nekelia konfliktų, noriai palieka arbatpinigių. Pastarųjų galima užsidirbti iki 10 litų per dieną. Tačiau visos merginos prasitarė nekantriai laukiančios sezono pabaigos. Ledų pardavėjos darbus žada baigti paskutinę rugpjūčio savaitę.

Arbatpinigiai – iki 10 litų

Šalia Palangos centre esančių fontanų ledais prekiaujanti Emilė pasakojo, kad ši vasara jai buvo labai gera. Kiek prasčiau sekėsi birželio mėnesį, tačiau prasidėjus karščiams per dieną jai pavykdavo padaryti ir 1000 litų apyvartą.

„Kai būna karšta diena, geriausiai perka. Dažniausiai klientai būna rusai. Šiemet vis dar populiariausiu išlieka paprastas vanilinis plombyras, šokoladiniai ledai“, - pasakojo ledų pardavėja.

Mergina prasitarė, kad kartais pavyksta gauti ir arbatpinigių. Jų dažniausiai palieka rusai. Dažniausios sumos – 50 centų, 1 litas. Daugiausiai mergina yra gavusi iki 10 litų per dieną.

„Aš galvoju apie kitą darbą, noriu daugiau uždirbti. Kol kas čia moka minimalų atlyginimą. Bet vasara džiaugiuosi, buvo laisvų dienų ir savaičių, tad tikrai spėjau ja pasidžiaugti“, - patikino mergina.

Rusai perka brangiausius ledus

Šalia stoties pirmus metus ledais prekiaujanti Aurelija pasakojo, kad pas ją dažniausiai užsuka užsieniečiai. Rusai dažnai net neapžiūrėję visų siūlomų rūšių renkasi brangiausius ledus, o lietuviai dažniausiai prašo pigiausių – vaisinių arba vanilinių ledų.

„Pelnas priklauso nuo to, kurioje vietoje stovima. Esu stovėjusi trijose vietose, man labiausiai patinka ši. Daugiausiai parduodu ledų už 600 litų. Gaunu ir arbatpinigių, esu gavusi ir 7 litus“, - atskleidė mergina.

Ji tikino uždirbanti didesnį nei minimalų atlyginimą, tačiau darbu nėra labai patenkinta.

„Jeigu nerasiu kažko geriau, tai ir kitąmet sugrįšiu prie ledų. Norėčiau kokio pelningesnio darbo, įdomesnio. Čia sėdi ir tiek“, - tarstelėjo mergina.

J. Basanavičiaus gatvėje dirbti sunkiausia

J. Basanavičiaus gatvėje šalia vaikų žaidimų aikštelių, kartingų ir atrakcionų dirbanti Dovilė iš Darbėnų mane sutiko kiek nusiminusi. Pasak jos, sezonas jau eina į pabaigą, šiandien šalta, tad žmonės ledų beveik nebeperka.

„Iš tikrųjų labai vargina čia dirbti, nuolatinis garsas, daug vaikų. Didžiausias pelnas yra buvęs 670 litų. Perka dažniausiai rusai. Būna ir lietuvių, angliškai kalbančių, bet jie apsilanko rečiau. Darbas toks, kad reikia su žmonėmis bendrauti“, - pasakojo mergina.

Ji pasakojo, kad didžiausia uždirbtų arbatpinigių suma – 5 litai. Tačiau mergina tikina dirbti už minimalią algą nebenorinti. Kitąmet ji planuoja įsidarbinti spurgų kepykloje, blyninėje arba vaflinėje. Pasak Dovilės, ten darbas pelningesnis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)