Kaip nurodoma „Maximos“ pranešime, du trečdaliai – 21 iš 32 – stebimų pigiausių maisto produktų krepšelio prekių „Maxima“ parduotuvėse lapkritį buvo pigesnės arba ne brangesnės nei kituose prekybos tinkluose. Į 16-os būtiniausių maisto prekių krepšelį pateko prekės iš šių kategorijų – pieno produktų, ryžių, aliejaus, cukraus, miltų, kavos, mėsos ir duonos. Šių kategorijų prekių, patekusių tarp 16-os pigiausių, kainos šiemet lapkritį buvo mažesnės nei tuo pačiu laikotarpiu pernai, o iš jų 13-a prekių pigesnės nei pernai vasarį prieš prasidedant karui Ukrainoje. Tai patvirtino kainas stebinčio portalo „Pricer.lt“ atlikta lapkričio kainų analizė.

Lapkritį prekybos tinklo parduotuvėse buvo siūlomi ir žinomų prekės ženklų maisto produktai ir buities prekės už „itin juokingą kainą“. Anot M. Tilmanto, vien tik „Anekdotas, o ne kaina“ pasiūlymais pasinaudoję pirkėjai lapkritį sutaupė daugiau kaip 5 mln. eurų.

Prekybos tinklo duomenimis, net 89 proc. „Maxima“ parduotuvėse apsilankančių pirkėjų kasdien į savo krepšelius deda prekes su nuolaida.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją