Pirminis bitkoino pažadas apsaugoti pasaulį nuo priklausomybės centriniams ar komerciniams bankams ir išlaisvinti mokėjimus, panašu, nesipildo.

Vienoje iš populiariausių „Exodus“ piniginėje parvesti kad ir vieną eurą bitkoinais (BTC) praėjusį penktadienį kainavo apie 8 eurus – ši kaina itin svyruoja ir retkarčiais pašoka netgi iki 20 eurų. Kelis eurus tektų atseikėti ir už perlaidą antra populiariausia kriptovaliuta eteriu (ETH).

Pastaruoju metu net ir rinkos dalyviai bitkoino nebelaiko valiuta ar atsiskaitymų priemone – per brangu mokėjimus atlikti.

Todėl dabar bitkoinui lipdoma nauja „skaitmeninio aukso“ etiketė – investicijų priemonė, ilguoju laikotarpiu išlaikanti vertę.

Su tuo griežtai nesutinka „Swedbank“ Vyriausiasis ekonomistas Nerijus Mačiulis, kuris lygina, kad iš fizinio aukso dar galima žiedą išlieti ar elektronikoje panaudoti, tuo metu bitkoinas netikęs niekam kitam tik spekuliacijoms ir stumia planetą į klimato kaitos nasrus, sudegindamas tiek elektros, kiek visos Baltijos šalys padauginus iš keturių.

Nepaisant to, paklausa bitkoinui išlieka – „Delfi“ pasiklausė rinkos dalyvių aktualiausių klausimų, kurie kyla norintiems kriptovaliutas išbandyti: kaip įsigyti, koks palankiausias metas, kokios rizikos kyla ir kokių kainų tikėtis ateityje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (47)