Augantis pripažinimas

Kriptopasaulis tampa vis didesne kasdienybės dalimi. Daugelis galutinių vartotojų to dar nejaučia, tačiau pripažinimo augimas yra nenuginčijamas. Vien valstybių ir centrinių bankų aktyvumas, siekiant sukurti aiškų reguliavimą, rodo kripto įsitvirtinimą kasdienybėje.

Nereikia tikėtis, kad masinė adaptacija bus greitai. Visų naujų technologijų kelias iki visiško pripažinimo būna ilgas, duobėtas ir sudėtingas. Nuo interneto iki elektromobilių – viskas neįvyksta per kelerius metus. Net elektra dar ne visi pasaulyje gali džiaugtis. Tad agresyvių kriptošauklių sapnai apie tai, kaip vienas ar kitas žetonas pakeis tradicinę finansų sistemą, išlieka tik nepagrįstos svajonės.

Bet masinė adaptacija nėra būtina tam, kad technologija įsitvirtintų ir taptų vis svarbesnė kasdieniame gyvenime. Užtenka, kad įvairios industrijos pradėtų atrasti technologijos naudą. Kaip tik tai šiuo metu ir stebime. Vis daugiau įvairių tradicinės ekonomikos sektorių atranda nišas, kuriose kriptotechnologijos gali būti pritaikomos.

Naujausias pavyzdys yra „PayPal“. Daugiau nei 450 mln. vartotojų turinti mokėjimų ir atsiskaitymų platforma kadaise sudrebino tradicinį finansų sektorių ir buvo bene pirmasis pasaulinės sėkmės sulaukęs fintech projektas. O šį rugpjūtį „PayPal“ paleido savo fiksuotos vertės USD žetoną (stablecoin).