Vilnietė Dalia pirmą kartą kine apsilankė dar prieš 30 metų. Moteris prisimena, kad tuomet valgymas kino seanso metu buvo suprantamas kaip nekultūringas elgesys. Vis dėlto jaunystėje Dalia pati su draugais į kino teatrą įsinešdavo už 13 kapeikų nusipirktus ledinukus.

„Kad gerti kine išvis nebuvo minties. O ledinukų maišeliai praplyšdavo kišenėse, ledinukai ištirpdavo ir kišenės sulipdavo“, - prisiminimais dalijosi pašnekovė.

Dalia pasakojo, kad prieš kelis dešimtmečius čežėjimas, kramsnojimas buvo suprantamas kaip trukdymas šalia esantiems žmonėms mėgautis filmu.

Vilnietė teigė pastebėjusi, kad maistas kino teatre atsirado kartu su reklama televizijoje. Tuomet žmonės pamiršo, kaip galima ištverti visą filmą be maisto ar gėrimo.

„Suprantu, kad ėdimo kino teatre neišvengsi, bet bent jau džiaugiuosi, kad po kino seanso nebelieka tokios kiaulidės, kaip būdavo pradžioje“, - kalbėjo Dalia.

Trijų vaikų mama pasakojo, kad pati savo vaikams spragėsių neperka, nors vaikai ir norėtų.

„Nors į teatrą savo atsineštų gėrimų ir maisto negalima neštis, visada prieš filmą parduotuvėje nuperku vaikams atsigerti. O pavalgyti einame jau po filmo į kavinę, kad ir brangesnę. Nematau reikalo mokėti didžiulius pinigus už menkavertį maistą“, - pridūrė ji.

Kiek kitokia Agnės, auginančios mažametę dukrą, istorija. Moteris pasakoja, kad kaskart su vaiku atėjus į kiną tenka palikti daugiau pinigų nei planuota. Vos tik pasirodo naujas animacinis filmas, su juo kartu pasiūlomas vaikiškas rinkinys su žaisliukais filmo herojais, kurių reikalauja dukra.

„Rinkinys kainuoja 15 Lt. Tai už bilietą kartais mažiau tenka mokėti nei už rinkinį“, - teigė pašnekovė.

Agnė teigė, kad specialių rinkinių vaikams akcijos primena puponautų maniją. Jos dukrytė renka animacinių filmų herojus žaisliukus ir be naujo rinkinio neįsivaizduoja filmo žiūrėjimo.

„Multikino“: atsiliekame nuo lenkų ar latvių

Kino teatre „Multikino“ savaitgaliais ir darbo dienų vakarais bilieto kaina vaikams iki 12 m. - 18 Lt, darbo laiku – 12 Lt. Taigi vaikui išsireikalavus specialaus spragėsių ir gėrimo rinkinio, išlaidos vaikui padvigubės.

„Multikino“ rinkodaros vadovas Raimundas Bilinskas teigė, kad specialūs rinkiniai su animacinių filmų herojais pasirodo tik esant didžiųjų Holivudo kompanijų („Disney”, „Dreamworks”, „21st Century Fox”) animaciniams filmams. Specialių rinkinių atributiką pasiūlo ne filmų, o užkandžių kine platintojai.

„Rinkiniai populiarūs, nes vaikai nori įsigyti herojų. Dabar turime filmuko „Ledo šalis“ rinkinius, Senius Besmegenius išpirko per pirmą savaitę“, - sakė pašnekovas.

Paklaustas apie bilietų ir užkandžių pardavimo kino teatre santykį, R. Bilinskas teigė, kad santykis - maždaug keturi prie vieno.

„Amerikoje maisto pardavimo santykis su bilietų pardavimu daug didesnis. Lietuvoje žmonės matuoja, kiek už tą pačią sumą gali nusipirkti picerijoje. Įvertina kino baro rinkinius kaip šeimyninę picą su sūriu. Latvijoje, Lenkijoje, Rusijoje situacija kita, nes ten taip pigiai restoranuose pavalgyti nepavyksta. Juos psichologinė suma, išleidžiama užkandžiams, nebe taip slegia“, - kalbėjo pašnekovas.

Tuo metu „Forum Cinemas“ rinkodaros vadovas Dainius Beržinis teigė, kad šiame kino teatrų tinkle maisto pardavimai sudaro apie trečdalį pardavimų.

Pasak jo, užkandžių pardavimai dar labiau išauga, kai kino teatro lankytojams pasiūlomi specialūs vaikiški rinkiniai, kuriuos sudaro gėrimas, spragėsiai ir žaisliukas. Filmo bilieto kaina vaikams iki 10 m. - 12 Lt, vaikiško specialaus rinkinio kaina – 15 Lt.

„Forum Cinemas” atstovas tikino, kad Lietuvoje parduodamų užkandžių santykis su bilietų pardavimais panašus kaip Latvijoje ir Lenkijoje.

„Estai gal daugiau pažengę – didesnės porcijos, populiaresni pirkimai“, - sakė jis.

Pabrangino bilieto kainą

Nuo 2013 m. gruodžio 27 d. vis daugiau pinigų kino teatre teks palikti ne tik perkant papildomus užkandžius, bet ir pačius bilietus.

Kino teatras "Multikino", įsikūręs sostinės "Ozo" prekybos centre, bilietus pardavinės 1-2 Lt brangiau. Savaitgaliais ir darbo dienų vakarais bilietai suaugusiam nuo šiol kainuos 21 Lt. Darbo dienomis iki 16 val. - 15 Lt.

Vaikams iki 12 metų darbo dienomis kino seansas kainuos 12 Lt, savaitgaliais ir penktadienio vakarais - 18 Lt.

Į trimačių filmų seansus bilietai parduodami dar 2 Lt brangiau.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (534)