Šiemet fiksuoti 62 atvejai

Pastarąjį mėnesį Delfi sulaukė kelių skaitytojų laiškų apie kone identiškas situacijas. Žmonės pastebi nuo jų banko sąskaitų nuskaitomus pinigus per „Bolt“ programėlę, nors šios paslaugomis net nesinaudojo.

Preliminariais policijos duomenimis, per šiuos metus buvo gauti 62 su „Bolt“ susiję pranešimai dėl neteisėtų pinigų pasisavinimo iš asmeninių pareiškėjų banko sąskaitų už nesuteiktas paslaugas. Tiesa, tokių atvejų gali būti ir daugiau, nes ne visi nukentėję asmenys kreipiasi į policiją.

„Dažniausiai yra nuskaitomos dviženklės pinigų sumos, pasinaudojus pareiškėjų kreditinių kortelių duomenimis. Kokiu būdu tretieji asmenys galėjo gauti konfidencialius duomenis, neaišku, dėl gautų pareiškimų vyksta aplinkybių tikslinimo procedūros“, – nurodo Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis.

„Bolt“ vadovas Lietuvoje Andrius Pacevičius kartoja: jokie teiginiai, kad mokėjimų duomenys nutekėjo iš „Bolt“ yra neteisingi. Jis atkreipia dėmesį, kad platforma nesaugo jokių kortelių savininkų mokėjimų duomenų – už tai atsakingos trečiosios šalys, įgyvendinančios mokėjimo kortelių duomenų apsaugos standartus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)