„Pastebėjome, kad žmonės yra įpratę pirkti Kalėdų medelius gatvėje, tačiau mes prekiaujame tik vienoje vietoje Kaune bei savo medelyne, tad nėra būdų pasiekti daugiabučių gyventojus, kurie neatvažiuoja iki prekybos vietos ar medelyno. Mūsų eglutės yra formuotos ir kiekviena atrodo labai panaši į nufotografuotąją, taip ir kilo mintis jomis prekiauti internetu“, - kalbėjo šeimos verslui, E. ir A. Mačių medelynui, atstovaujanti Rūta Baltušienė.

Medelynas šiemet sukūrė e-parduotuvę Kaledueglutes.lt, tiesa, prekes iš jos kol kas galima užsisakyti tik Kaune. Jeigu prekyba augs, planuojama plėstis ir į kitus miestus. Bendrovė internetu prekiauja tik eglutėmis vazonuose.

„Eglutes internetu perka ne tik bendrovės, bet ir žmonės. Nors dar liko nemažai laiko eglutei įsigyti ir pasipuošti, jau pastebime, kad prekyba neblogai vyksta ir pirmosiomis gruodžio dienomis“, - kalbėjo R. Baltušienė.

Bendrovė „Skogran“ eglutėmis internetu prekiauja jau ketvirtus metus, ji sukūrė e-parduotuvę Eglutės.lt.

„Pagrindinis mūsų verslas – sodinti miškus Skandinavijoje: kiekvieną pavasarį – rudenį važiuojame į Švediją, Suomiją, Norvegiją ir ten atsodiname miškus. Per metus pasodiname apie 7 mln. eglių, pušų ir kitų sodinukų. Sugalvojome žiemą, kai darbų apimtys mažesnės, veiklą pratęsti ir ėmėmės kalėdinio projekto“, - DELFI pasakojo projekto Eglutes.lt vadovas Laurynas Sederevičius.

Pasak jo, sukūrus e-parduotuvę, pradėta bendradarbiauti su vaikų globos namais, kurie gamina papuošimus, ir jie mainais už paramą dovanojami įmonės klientams.

„Kiekvienais metais matome, kad žmonės vis daugiau stengiasi pirkti internetu, kasmet pirkėjų daugėja apie 20 proc. Įdomu ir tai, kad kiekvienais metais eglutės perkamos vis anksčiau ir anksčiau. Be to, eglutes perka ne tik įmonės, bet ir gyventojai“, - analogišką tendenciją pastebi jis.

Šiuo metu įmonė eglutes siūlo tik Vilniuje, bet kitąmet ruošiamasi dirbti ir Kaune.

„Pastebėjome, kad žmonės dažniau perka egles vazonuose, nes galvoja, kad taip nežaloja gamtos. Visgi, šis požiūris pamažu keičiasi: ar eglė vazone, ar kirsta, ji auginama plantacijoje, kur prižiūrima ir karpoma kasmet - ji nėra kertama miške. Tai yra papildomai pasodinti medžiai“, - paaiškina L. Sederevičius, kurio vadovaujama e-parduotuvė prekiauja ir kirstomis eglėmis.

Pasak jo, kas antra iš vazonų į žemę persodinta eglutė prigyja. Didžiausią tikimybę prigyti turi mažiausios eglutės augančios didžiausiuose vazonuose – jų šaknys mažiausiai pažeistos.

Eglučių vazonuose pardavėjai dėsto, kad svarbiausia – neišnešti į lauką eglutės, kuri jau kelias savaites buvo kambario temperatūroje ir „nubudo“, pavyzdžiui, ėmė brandinti pumpurus. Tokiu atveju, eglutė lauke sušals, nebent temperatūra palyginti aukšta, pavyzdžiui, 10 laipsnių Celsijaus.

Kitu atveju gyvą eglutę siūloma prie lauko pratinti pamažu: iš pradžių išnešti į sandėliuką ar įstiklintą balkoną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)