„Kelių šimtų žmonių, kurie sukaupė turto už gerokai daugiau nei 1 mln. JAV dolerių, gyvenimo analizė parodė, kad jie visi sprendimus priima labai greitai“, – N. Hillas rašo knygoje „Mąstyk ir būk turtingas“.

Jie ne tik priima sprendimus greitai ir ryžtingai, tačiau jeigu ir kai reikia, sprendimus jie keičia lėtai, pastebėjo N. Hillas. „O žmonės, kuriems nesiseka sukaupti turto, sprendimus priima lėtai, o juos keičia greitai ir dažnai“, – pastebėjo jis.

Ryžtingumas vaidina tokį svarbų vaidmenų kaupiant turtus, kad itin svarbu išmokti vengti delsimo, kurį jis vadina ryžtingumą priešprieša.

N. Hillas taip pat aiškina, kad norint tapti gerų sprendimų priėmėju, būtina tobulinti savo klausymosi įgūdžius. Labai svarbu atmerkti akis, ištempti ausis ir ... užčiaupti burną, jeigu nori išmokti priimti sprendimus greitai. Daug kalbantys paprastai mažai ką nuveikia. Jeigu kalbate daugiau nei klausote, ne tik prarandate galimybę įgyti naujų žinių, bet ir išpasakojate savo planus ir tikslus žmonėms, kurie su malonumu jus nugalės, nes jums pavydi.

Jūsų veiksmai turi didesnę reikšmę nei žodžiai. „Atskleiskite pasauliui, ką ketinate padaryti, bet pirmiausia parodykite“, – rašo N. Hillas.

Išmokę taip elgtis sulauksite puikių rezultatų. „Tie, kas sprendimus priima greitai ir ryžtingai, žino ko nori, ir paprastai tai gauna. Pasaulis paprastai padaro vietos žmogui, kurio žodžiai ir veiksmai rodo, kad jis žino, kur eina“, – konstatuoja N. Hillas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)