„Nuo šių metų pradžios darbdaviai, pilnu etatu samdantys darbuotoją, privalo jam mokėti 840 eurų atlyginimą „iki mokesčių“. Dar prieš metus ši kartelė buvo 730 eurų, tačiau turime ne vieną šimtą įmonių, kurios įsigudrina ir dabar savo personalui mokėti gerokai mažiau nei privalomas minimalus atlyginimas. Ir randa tikrai nemažai taip kukliai save vertinančių darbuotojų“, – sako tarptautinės įmonių kreditingumą vertinančios bendrovės „Creditreform Lietuva“ direktorius Saulius Žilinskas.

„Creditreform Lietuva“ analitikai peržiūrėjo visas Lietuvos įmones, kurių apyvarta 2022 m. viršijo 100 tūkst. eurų ir kuriose dirbo daugiau nei 3 darbuotojai. Analizuoti 2022 m. duomenys, nes dabartiniu metu yra prieinami tik šių metų apyvartos bei pelno rodikliai. Remiantis turima informacija apie vidutinius mokėtus atlyginimus, paskaičiuota metinio atlyginimo mediana, kuri ir buvo lyginama. Neatsižvelgta į tai, ar darbuotojas dirbo pilnu etatu ar tik jo dalimi, atmestos nuostolingas įmonės, bei tos, kurių duomenys apie atlyginimus yra už mažiau nei 6 mėn.

Moka nedaug, bet turi nemažai

Paaiškėjo, kad mažiau nei 200 eurų atlyginimą pernai mokėjo 63 Lietuvos įmonės. Kaip teigiama pranešime žiniasklaidai, kiek netikėta, kad Vilniuje, kur atlyginimų lygis aukščiausias Lietuvoje, turime net 46,0 proc. ūkio subjektų, mokančių tokius mažus atlyginimus. Kaune „taupių“ įmonių – 9,5 proc., Kauno rajone – 6,3 proc.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)