Kaip skelbiama pranešime žiniasklaidai, AHK nariai Baltijos šalyse pranešė, kad šiemet vidutiniškai planuojamas darbo užmokesčio padidėjimas sieks 7,97 proc., tačiau kai kurių pramonės šakų atstovų respondentų nurodytas atlyginimų didėjimas gali viršyti 10 ar net 15 proc. jų darbuotojų atlyginimų.

Pridedama, kad AHK narių įmonių sektoriai, kuriuose 2023 m. planuojamas didžiausias darbo užmokesčio augimas, yra IT, pramoninės gamybos, transporto ir logistikos, taip pat paslaugų sektorius.

„16 proc. apklaustų Baltijos šalių įmonių atstovų teigė, kad 2023 m. planuoja darbo užmokesčio didinimą 10-12 proc., 11 proc. nurodė, kad darbo užmokestis gali būti didinamas 4-6 proc. ribose, tačiau 2 proc. teigė, kad darbo užmokesčio didinimas gali viršyti net 16 proc. ir tik 4 proc. respondentų prisipažino, kad šiais metais neplanuoja jokio darbo užmokesčio didinimo“, – skelbiama pranešime žiniasklaidai.

Pridedama, kad 89 proc. apklaustų įmonių teigė, jog kalbama apie bazinio atlyginimo didinimą, o 11 proc. teigė, kad tai labiau susiję su vienkartinėmis išmokomis.

31 proc. šios apklausos respondentų yra Lietuvos, 30 proc. Latvijos ir 22 proc. Estijos įmonės, tačiau 17 proc. respondentų dirba dviejose arba visose trijose Baltijos šalyse.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją