750 Eur – tiek, kaip buvo rašoma, į rankas siūloma neįvardyto vieno sporto klubo, esančio Klaipėdoje, valytojui.

Kaip galima numanyti, toks pasiūlymas nepastebėtas neliko ir komentatorių. Grupėje netrūko ne tik susidomėjusių skelbimu, tačiau ir tų, kurie į tokį pasiūlymą žvelgė itin įtariai.

„Tikriausiai už tokią algą reiks kasdien po 12 val. dirbti“, – komentavo viena moteris.

„Matyt reiks ir treniruoklius pakelti, kad po jais išvalyti už tokią algą“, – juokėsi kitas.

Trečias teigė pastebėjęs, kad neparašyta, jog alga mokama kas mėnesį, mat čia ir gali būti gudrybė, o dar viena komentuotoja tokį siūlomą atlygį prilygino ir gaunamam mokytojų atlyginimui.

DELFI susisiekus nurodytu numeriu pasikalbėti sutiko ir paties sporto klubo vadovė Rasa Vilkienė.

Pasak jos, kai kurie žmonės įsivaizduoja, kad valytoja ateina, pabūna dvi valandas, susitvarko ir išeina, tačiau gyvenimas sporto klube verda kiek kitokiu ritmu.

Anksčiau, kaip sakė, moters įmonėje dirbo dvi valytojos, tačiau šiuo metu likusi tik viena ir esanti jau garbaus amžiaus.

„Norime turėti vieną žmogų, kuris būtų pakankamai jaunas, apie 40 metų, nes, kaip žinote, sporto klube yra tiek moterų, tiek vyrų rūbinės, dušinės, o į jas reikia užeiti. Reikėtų, kad nė vyrai nesigėdytų, nė moteris kompleksuotų“, – pasakojo ji.

Patalpos, kurias reikės tvarkyti, kaip sakė, bus 550 kv.m.

„Darbas prasidėtų nuo 15 val., o truktų iki 22 val. Darbuotojas turėtų pietų pertrauką, būtų darbo kambariukas, kur galima atsigerti kavos ir pailsėti“, – apie patį jo pobūdį sakė sporto klubo vadovė. Dirbti per savaitę reikėtų 40 val.

„Iš pradžių gali pasirodyti, kad plotas didelis ir kad bus sunku, bet mes duodame darbų grafiką, kur ir ką maždaug reikia padaryti.

Žinote, dažnai sakoma, kad valytoju gali dirbti kiekvienas, bet, deja, ne. Žmogus turi būti kruopštus ir atsakingas“, – kalbėjo moteris ir pridūrė, kad ateisiu, išplausiu, ir išeisiu – netinka.

„Aš noriu, kad būtų švaru, todėl geriau vienam žmogui sumoku didesnį atlygį. Aš nenoriu nei sergėti darbuotojų, nei kontroliuoti. Noriu, kad žmogus būtų motyvuotas dirbti“, – atviravo ji.

Po skelbimo paviešinimo vadovė sakė sulaukusi nemažai skambučių, o jau pirmadienį laukia ir 10 pretendentų, su kuriais turės pokalbį.

„Turėsiu atranką. Iš pradžių atsirinksiu tris žmones ir juos įdarbinsiu po keletą dienų, kol, galiausiai, paskui paaiškės tas vienintelis“, – sakė R. Vilkienė.

Užimtumo tarnybos atstovai informavo, kad remiantis 2019 m. liepos mėnesio duomenimis, šiuo metu Lietuvoje darbo ieško 137 namų valytojai ir pagalbininkai bei 558 biurų, viešbučių ir kitų maitinimo įstaigų valytojai, kambarinės ir pagalbininkai.

Tiesa, pastarųjų laisvų darbo vietų skaičius rinkoje yra 1599, o namų valytojų ir pagalbininkų – 118.

Kalbant apie atlyginimus, Užimtumo tarnybos duomenimis, 2019 m. liepą namų valytojams ir pagalbininkams vidutiniškai buvo siūlomas 601,1 Eur atlyginimas prieš mokesčius, o biurų, viešbučių ir kitų įstaigų valytojams, kambarinėms ir pagalbininkams – 605 Eur.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (66)