Didžiausią vidutinį darbo užmokestį praėjusį mėnesį mokėjo Vilniaus mieste registruota bendrovė „Aukštaitijos vėjas“, užsiimanti elektros energijos gamyba, perdavimu ir paskirstymu. Sausį 38,639 tūkst. eurų vidutinį atlyginimą mokėjusi bendrovė į aukščiausių atlyginimų sąrašo viršūnę grįžta po ilgokos pertraukos: 2022 metų birželį ji išmokėjo apie 20,4 tūkst. eurų atlyginimus. 4 apdraustuosius turinti bendrovė pastaruoju metu mokėdavo iki 5 tūkst. eurų algas.

Antroje vietoje – dar viena su energetika susijusi įmonėGrigeo Hygiene“ (ankstesnis pavadinimas – „Grigiškių energija“). Sostinėje registruotoje bendrovėje dirbo 6 asmenys, o sausį išmokėtas 25,678 tūkst. eurų vidutinis atlyginimas.

Trečioje vietoje yra Vilniuje registruota „Concretus group“ su 23,351 tūkst. eurų alga. Gruodį čia mokėtas 7,7 tūkst. eurų atlyginimas ir dirbo 10 apdraustųjų. Kompanija skelbia vienijanti įmones, teikiančias medžiagų tiekimo, prekinio betono, gelžbetonio ir kitų produktų gamybos, projektavimo ir statybos paslaugas.

Didžiausi atlyginimai sausį:

Ketvirtoje vietoje iš penktos pakyla reguliariai sąraše aptinkama didžiausia Lietuvos transporto grupė „Girteka Group“, sausį mokėjusi 21,507 tūkst. atlyginimą (gruodį – 22 tūkst. eurų, o lapkritį – 20,2 tūkst. eurų). Kontroliuojančių įmonių veiklai priskiriama Vilniuje įsikūrusi grupė pastaruoju metu turėjo 5 darbuotojus.

Knygų mažmeninė prekyba specializuotose parduotuvėse besiverčianti Vilniaus „Arpresa“ sausį išmokėjo vidutinę 20,969 tūkst. eurų algą, kai gruodį 8 apdraustieji gavo 12,903 tūkst. eurų atlyginimus.

Atlyginimai toliau auga technologijų bendrovėje „Apple Lithuania“ iš Vilniaus, kuri pakyla iš aštuntos vietos į šeštą. Bendrovėje sausį mokėta 20,145 tūkst. eurų vidutinė alga (gruodį – 19,3 tūkst., lapkritį – 17,4 tūkst. eurų). Pastaruoju metu įmonėje dirbo 4 darbuotojai.

Septintoje vietoje yra reklamos veiklai priskirta „Google Lithuania“ su 19,505 tūkst. eurų atlyginimu, gruodį mokėjusi 7,6 tūkst. eurų darbo užmokestį 20 apdraustųjų. Sostinės bendrovei būdingi panašūs atlyginimų šuoliai ir ji ne pirmą kartą patenka į šį sąrašą.

Į aštuntą vietą smuktelėjo Marijampolės savivaldybėje įsikūrusi „Argodos Logistika“ su 17,85 tūkst. eurų atlyginimu (gruodį – 21,2 tūkst. eurų). Bendrovėje dirba 7 žmonės.

Devintoji šį kartą yra laboratorinės įrangos prekybos ir aptarnavimo įmonė „Arm Gate“ su 17,112 tūkst. eurų alga. Vilniuje registruota bendrovė gruodį mokėjo 4 tūkst. eurų vidutinį atlyginimą 8 darbuotojams.

Dešimtuką užbaigia grūdų, neperdirbto tabako, sėklų ir pašarų prekybos bendrovė „Agrorodeo“, sausį darbuotojams mokėjusi 15,574 tūkst. eurų atlyginimą. Vilniuje registruotoje bendrovėje gruodį vidutinis atlyginimas buvo apie 5,9 tūkst. eurų, o dirbo 29 apdraustieji.

Didžiausios atlyginimų medianos sausį:

Tikslesnį vaizdą, kiek uždirba vidurinis darbuotojas įmonėje, rodo atlyginimų medianos.

Pirmoje vietoje yra Kauno mieste registruota kompiuterių programavimo veikla užsiimanti „Ubiquiti“, kurioje atlyginimų mediana sausį siekė 11,889 tūkst. eurų (iki mokesčių). Ši įmonė patenka ir į aukščiausių sausio atlyginimų dvidešimtuką.

Antroje vietoje – farmacijos prekių didmenininkė „Boehringer Igelheim RCV Gmbh & Co KG Lietuvos filialas“ su 7,761 tūkst. eurų mediana. Ši bendrovė jau yra buvusi aukščiausių medianų sąraše pernai balandį ir rugsėjį.

Medienos, statybinių medžiagų ir sanitarinių įrenginių didmeninė prekyba užsiimančios „Hormann Baltic“ atlyginimų mediana sausį buvo 7,314 tūkst. eurų.

Programinės įrangos kūrimo bendrovė „TechPay Innovations“ nėra naujokė šiame sąraše ir sausį mokėjo 7,274 tūkst. eurų medianą. Penketą užbaigia programinę įrangą kurianti „Elitnet“ su 7,268 tūkst. eurų.

Valstybės duomenų agentūra šią savaitę skelbė, kad vidutinis darbo užmokestis (VDU) šalyje (be individualiųjų įmonių) 2023 metų paskutinį ketvirtį siekė 2110,3 euro „popieriuje“ (1303,3 euro „į rankas“).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją