Vietoje 200 Eur kaina pakilo iki 500 Eur

Kaip pasakojo Roberta, šeima gegužės mėn. Panemunės pilyje, didžiojoje salėje, švęsti dukros krikštynas, tačiau dėl COVID-19 šventę turėjo perkelti į rugsėjį. Moteris sąlygas derino telefonu, tuometinė vadovė patikino, kad kaina nesikeis, tad moteris už salės nuomą sumokėjo 200 Eur, o galutinį maisto meniu buvo sutarta aptarti, likus kelioms savaitėms prieš šventę. Tačiau situacija pasikeitė, paskambinus naujai Panemunės pilies direktorei.

„Sulaukiau skambučio iš pilies, kaip prisistatė, su manimi kalbėjo nauja direktorė. Ji paaiškino, kad nieko apie mus nežinojo, tik dabar netyčia pamatė, kad buvo planuota mūsų šventė. Tačiau kadangi nieko nežinojo, salę pažadėjo vestuvėms“, – pasakoja Roberta.

Anot jos, direktorė pasiūlė mažesnę salę, tačiau šeimos tai netenkino, mat jau anksčiau jai ten teko švęsti su 20 žmonių kompanija. Kaip sako, tuomet su tiek žmonių buvo ankšta, o būsimoje šventėje turi dalyvauti 30 suaugusiųjų ir 6 vaikai.

„Sutarėme susitikti. Direktorė pasakė, kad tokių kainų jau nebėra – 200 eurų už didžiąją salę yra per mažai, nes ji kainuoja 500 eurų. Nesvarbu, kad turėjau apmokėtą sąskaitą, kurioje parašyta, jog sumoku už didžiosios salės nuomą“, – pažymi pašnekovė.

Panemunės pilis

Moteris išgirdo: „toks – verslas“

Pasak jos, Panemunės pilies direktorė kalbėjo, kad pigiau išsinuomoti nepavyks, mat to neleidžia „valdžia“. Paprašius pakalbėti su pagrindiniais įmonės vadovais, Roberta susisiekė su generalinio direktoriaus pavaduoja.

„Pavaduoja paaiškino, kad čia yra tik verslas. Suprask, kad teikia paslaugas tiems, kas geriau moka. Mūsų arogantiškai paklausė, kiek mes žadame mokėti už maistą. Atsakiau, kad, kai derinome meniu, kalbėjome apie 1500 eurų. Pavaduotoja atsakė, kad vestuvės moka apie 5000 eurų ir, suprask, mes tiesiog neapsimokame. Ji dar kartą pakartojo, kad toks – verslas.

Nesvarbu, kad sumoki už paslaugą, turi dokumentus, jei atsiranda labiau apsimokantis renginys, savo šventę gali pamiršti! Kaip suprantu, mums tiesiog nepasisekė, nes atsirado vestuvės, kurios daugiau moka“, – piktinosi moteris.

Vadovė: susitarimą reikėjo įforminti raštu

Delfi susisiekus su Panemunės pilies direktore Sonata Ramoškiene, ši patikino dirbanti nuo birželio 12 d., todėl negalinti tiksliai pakomentuoti, kas buvo derinama iki tol.

„Mūsų buvusi direktorė dirbo karantino sąlygomis ir turėjo nedarbingumą, tad su užsakove vyko labai trumpas telefono pokalbis, ji patvirtino, kad perkels šventę į kitą datą. Buvusi direktorė padarė didžiulę nuolaidą, o perkėlus datą sąlygos gali keistis. Aš sutarimo nežinau, nes ne aš bendravau. (...) Nėra jokio raštiško dokumento, susitarimą reikėjo įforminti raštu. Mūsų įkainiai yra tokie, kokie yra“, – sako ji ir priduria, kad visada didžioji salė kainavo 500 Eur.

„Jai net pačiai pasakė, kad sezono metu kainos siekia 500 Eur. Pati užsakovė tai žino ir sako, kad rugsėjis taip pat nėra sezonas, todėl turime suteikti salę tokiomis pačiomis kainomis. Pirmiausia, mes sprendžiame, kada yra sezonas, kada ne“, – kalbėjo pašnekovė.

Užsakovams pasiūlė kelis variantus

Anot S. Ramoškienės, su užsakove ji bandė mandagiai ir ramiai išsiaiškinti situaciją: užsakovai arba tenkina sąlygas, t. y. primoka už didžiąją salę 300 Eur, arba už dyką jie savo šventę gali organizuoti restorano salėje.

„Siūlėme, kad mes iš jūsų neimame jokio mokesčio, padarome jums uždarus pietus, ir šventę organizuojate mūsų restorano salėje, o avansą įskaičiuojame į jūsų patiekalų sumą, taip reikės už patiekalus mokėti 200 eurų mažiau, bet nesusikalbėjome“, – pažymėjo vadovė.

Komentuodama situaciją dėl vestuvių Panemunės pilies direktorė pirmiausia atkreipė dėmesį, kad salės ji jaunavedžiams nebuvo pažadėjusi, tik norėjo įsitikinti, ar krikštynas organizuojančios šeimos planai nesikeičia.

„Paskambinu užsakovei (krikštynų – Delfi) ir sakau: iš viso turime tris sales, vestuvininkams pasiūlyta palaukti, nes turiu įsitikinti su pirmais užsakovais, kurią salę jie tikrai ima. Pasiūliau pasižiūrėti sales ir rinktis: primokėti už tą salę, kurią jie nori imti, arba švęsti restorane, nemokant nė euro, ir dar 200 Eur jums grąžiname – įskaičiuojame į maisto sąskaitą. Šis variantas jų netenkina, o primokėti už didžiąją salę – nenori.

Suprantu, kad mokėti už salę krikštynoms 500 Eur – per brangu, bet bandėme rasti kompromisą, kad jie gali švęsti šventę mūsų restorane nemokamai“, – pasakoja S. Ramoškienė.

Be to, vestuvininkams esą nėra jokio skirtumo – neva švęs toje salėje, kuri jiems liks. Kaip sako vadovė, nepatikėjusi jos žodžiais užsakovė skambino generaliniam direktoriui. Tačiau vietoje kompromiso kilo dar didesnis konfliktas.

Užsakovai paprašė grąžinti pinigus, ir direktorė buhalterijai perdavė jos prašymą. Tik tuomet ji esą jaunavedžiams parašė laišką, kad gali rinktis kurią nori salę. Pašnekovė tikina, kad tikrai nėra skirtumo, kurie svečiai kurioje salėje švęs, mat sąmata išliks tokia pati.

„Finansiškai nėra jokio skirtumo – ar jie bus, ar kiti – tuos pačius pinigus ar vienoje salėje, ar kitoje paliks. Tarkim, vieni už salę moka 500 Eur ir „pravalgo“ 1500 Eur ar kiti moka už salę 500 Eur ir pravalgo 5000 Eur, bet jie maistui išleis tuos pačius pinigus ir restorano salėje“, – sako įmonės vadovė.

Moteris priduria, kad Panemunės pilis visuomet nori priimti kuo daugiau svečių ir apgailestavo, kad šio nesusipratimo nepavyko išspręsti taikiai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (144)