Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos (LPSK) prezidentė Inga Ruginienė pažymi, kad demografijos bėdos kamuoja visą Europą.

„Todėl mes, nori nenori, turėsime atsisukti į vyresnius žmones ir kalbėti apie darbinę sveikatą. Tai reiškia, kad nuo pirmo darbo turėtume sudaryti darbuotojams tokias sąlygas, kad sveikatą žmogus tausotų iki pat pensijos ir galbūt net ilgiau“, – portalo „Delfi“ laidoje „Verslo tema“ kalbėjo I. Ruginienė.

Ji įspėja, kad jau dabar trūksta jaunų darbuotojų, tad darbo rinkai teks imtis priemonių.

„Tikrai nebus jaunimo apstu po ranka ir jau dabar matome tam tikruose ir paslaugų sektoriuje, kai trūksta darbuotojų. Kaip mums nepatiktų, tikrai turėsime pritaikyti pačią darbo rinką prie pagyvenusių žmonių, turėti su jais kantrybės ir viską daryti, kad jie realizuotų galimybę bent jau dirbti iki pensijos – mažiausiai tokį planą turime“, – sako I. Ruginienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)