Naujausiais Pasaulio banko duomenimis, 2021 m. debeto korteles mūsų šalyje turėjo 74,42 proc. vyresnių nei 15 metų amžiaus gyventojų. Mažesnė mokėjimo kortelių turėtojų dalis Europos Sąjungoje buvo fiksuota tik Bulgarijoje, Kroatijoje ir Rumunijoje.

Be to, Pasaulio bankas skelbia, kad mokėjimo korteles atsiskaitymams mūsų šalyje naudoja tik 64 proc. vyresnių nei 15 metų amžiaus gyventojų. Tad galima daryti išvadą, kad dešimtadalis lietuvių, gavę pajamas į banko sąskaitą, pinigus išsiima bankomatuose ar kitose tokią paslaugą teikiančiose vietose ir atsiskaitymams naudoja tik grynuosius, nors korteles ir turi.

Labiausiai mokėjimo kortelės paplitusios Danijoje. Šioje šalyje jas turi 99,02 proc., o atsiskaitymams naudoja 97,11 proc. gyventojų.

Danija pagal šį rodiklį pirmauja ne tik Europoje, bet ir pasauliniu mastu. O mažiausia tikimybė pamatyti ką nors naudojantis debeto kortele yra Siera Leonėje. Šioje Vakarų Afrikos valstybėje mokėjimo korteles 2021 m. turėjo vos 1,43 proc. vyresnių nei 15 metų amžiaus gyventojų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)