Nors iš pradžių skelbta, kad Š. Stepukonis įtariamas pasisavinęs maždaug 16,6 mln. eurų fondo pinigų, reali iššvaistyta suma gali viršyti ir 30 mln. eurų, interviu BNS sakė „BaltCap Infrastructure Fund“ partneris Simonas Gustainis.

Tai lėmė ir Estijoje bei Lietuvoje veikiančių pensijų fondų netekimus. Į minėtą „BaltCap“ fondą buvo investavę ir SEB bei „Swedbank“ pensijų fondai Lietuvoje.

Lietuvos bankas (LB) antradienį skelbė, kad praėjusių metų gruodžio 29 dieną, neaudituotais duomenimis, palyginti su lapkričio 30 diena, grynųjų aktyvų vertė buvo pakoreguota vidutiniškai apie 0,09 proc., arba kitaip, prarasta 3,16 mln. eurų.

Delfi pasiaiškino, kur dar investuoja pensijų fondai, kokią priežiūrą vykdo Lietuvos bankas ir kokių realių pasekmių netekimai gali atnešti būsimiems pensininkams.

Ką paveikė

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)