Einant J. Basanavičiaus gatve burbulinių vaflių galima įsigyti kas kelis metrus, net šešiose vietose stovi didžiuliai vaflio formos plakatai.

Iš viso galima suskaičiuoti apie dešimt vietų, kuriose galima įsigyti šių vaflių vien pagrindinėje Palangos gatvėje.

Burbuliniai vafliukai Palangoje

Pirmi konkurentai – po trijų savaičių

„Pirmi konkurentai pernai atsirado po dviejų ar trijų savaičių“, – DELFI pasakojo burbulinių vaflių manijos pradininkas Laurynas Rimavičius. – Bet jei praeitumėte ir pažiūrėtumėte, kokia ten kokybė ir kaip viskas atrodo, tai tikrai nėra panašu į tai, kas yra pas mus. Jie į kokybę nelabai žiūri, jiems svarbiau uždarbis.“

Pernai aukso gyslą atradęs verslininkas neketina sustoti ir toliau siekia stebinti klientus. „Šių metų tikslas – pakeisti išvaizdą, kalbu apie pakuotę, taip pat pasiūlyti vardinius vaflius, kad nereiktų žmogui pačiam derinti priedų, jei jis nelabai žino kaip. Mes palengvinome situaciją ir padarėme meniu, kuriame yra aštuoni skirtingi vafliukai už aštuonias skirtingas kainas“, – pasakojo L. Rimavičius.

Prieš metus šie vafliukai kėlė susidomėjimą ne tik dėl netikėtos išvaizdos, bet ir dėl kainos. Už tokią porciją ledų tekdavo pakloti 4 eurus. Tiesa, būtent tiek jie ir kainuoja daugumoje vietų.

Per dieną – 1600 vafliukų už 4 ar net 6 eurus

Už Lauryno vafliukus gali tekti pakloti ir 6 eurus. „Pas mus vafliuką su ledais be priedų galima įsigyti už 3,5 Eur. Jei taip skaičiuosime, tai pas mus jį galima įsigyti pigiausiai, tačiau meniu turime ir su pistacijų kremu, tai jis tikrai brangiausias Palangoje – 6 Eur.“

Anot verslininko, čia vafliukų galima įsigyti už labai įvairią kainą: „Nuo pigiausio iki brangiausio. Bet tie brangūs tikrai verti tos kainos. Jei palyginsite, ką už 4,5 Eur gausite pas mus ir ką už tiek pat parduoda konkurentas...“

Burbuliniai vafliukai Palangoje

Prieš metus prie Lauryno vaflinės driekėsi eilės, o ar šįmet vis dar sulaukia tokio pat susidomėjimo? „Savaitgaliais būna tikrai daug žmonių, bet per šį laiką mes dvigubai prasiplėtėm patalpas, esame pasiruošę aptarnauti labai daug žmonių, dėl to tų eilių nelabai ir bus“, – kalbėjo verslininkas.

Kiek vafliukų galima parduoti per dieną? „1600, o dabar galime parduoti ir 2000, tam jau esame pasiruošę“, – tvirtino L. Rimavičius ir tikino, kad po šaltų ir drėgnų Joninių laukia kaitrios vasaros ir pulkų poilsiautojų.

Burbulinių vafliukų manija

Kiti vafliukų prekybininkai taip pat džiaugėsi žmonių susidomėjimu šiuo desertu. „Žmonės tikrai perka, dar yra ir neparagavusių, – pasakojo kavinės „Tiks“ darbuotoja Gabrielė. – Gali rinktis su ledais ar grietinėle, su priedais arba be priedų.“

Kita vafliais prekiaujanti mergina pasakojo, kad jais domisi ne tik lietuviai, bet ir turistai iš Vokietijos, Rusijos ar kitų šalių. „Kiek pasiruošiame, tiek ir parduodame per dieną“, – sėkminga prekyba džiaugėsi prekiautoja.

Pernai burbuliniai vafliai Palangoje paplito it virusas, tačiau kita prekiautoja tikino, kad labai dažnai jos klientai prisipažįsta, kad tokius perka pirmą kartą. „Perka ir vaikai, ir suaugę. Turistai labai perka, nes lietuviai jau paragavę, o jiems viskas nauja“, – tikino Enrika, kuri savo vaflių krautuvėlę apibūdino kaip „Geriausi vafliukai Palangoje“.

Burbuliniai vafliukai Palangoje

Manija pasiekė ir Šventąją

Burbulinių vaflių manija pasiekė ir Šventąją. Pagrindinė gatvėje yra net kelios iškabos, kviečiančios paragauti šio deserto. Tiesa, kaina čia kiek mažesnė – 3,5 Eur.

Į akis Šventojoje krenta tai, kad iškabose įvardijama atskirai įvardijama net tuščio vafliuko kaina – 1,5 Eur.

Nors vienoje vietoje iškaboje puikuojasi užrašas „Super“. Kuo šie vafliukai ypatingi? „Mes gal daugiau visko dedame. Kitose vaflinėse kainos nurodomos atskirai ir jei nori kažkokio priedo, reikia mokėti, o pas mus viskas įskaičiuota į kainą. Mūsų vafliukas kainuoja 4 eurus, tačiau dedasi ir ledai, ir grietinėlė, ir galima uždėti visų priedų, jei tik tilps“, – nusijuokė

Merginos teigimu, pernai prie vaflinės driekėsi eilės, o šįmet vis dar laukia sezono pradžios.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (86)