Skelbiama, kad 30 proc. šios apklausos dalyvių tvirtino, kad atsargiau vertins planuojamų išlaidų būtinumą. Dar 29 proc. žada daugiau taupyti.

„Spinter tyrimų“ duomenimis, tarp planuojančių atsakingiau vertinti išlaidų būtinumą šiemet daugiausiai kaimo vietovių gyventojų – tokių yra 33 proc., tarp didmiesčių ir kitų vietovių gyventojų taip manančių yra atitinkamai 30 ir 29 proc. Tuo tarpu taupyti kaip tik dažniau ruošiasi miestų (ir didžiausių, ir mažesnių) gyventojai, čia tokių yra apie 30 proc., tuo tarpu kaimiškose vietovėse – 26 proc.

Dar viena didelė, 32 proc. sudaranti Lietuvos gyventojų grupė šiemet nesiruošia esminiams pokyčiams planuojant asmeninius finansus. Įdomu tai, kad tarp taip teigiančiųjų dažniau yra vyriausios amžiaus grupės atstovai.

Kas dešimtas (12 proc.) apklausos dalyvis „Spinter tyrimams“ teigė, jog šiemet daugiau pinigų leis būtinosioms prekėms ir paslaugoms. Tarp šios grupės apklausos dalyvių truputį daugiau tarp kaimiškose vietovėse gyvenančių žmonių – 13 proc., miestuose tokių yra 11–12 proc.

Tuo tarpu laisviau elgtis su pinigais ir lepintis pramogomis bei laisvalaikiu numato mažiausia apklausos dalyvių dalis – 8 proc. Šiuo klausimu dažniau planų turi didmiesčių ir kaimo vietovių atstovai, atitinkamai po 9 proc. Santūriau nusiteikę mažesnių miestų ir rajonų centrų atstovai – 6 proc.

Strategijos, kaip 2024 metais elgsis su pinigais, neturėjo ir pasakyti negalėjo 10 proc. apklausos dalyvių.

„Spinter tyrimai“ reprezentatyvią apklausą atliko sausio 19–26 dienomis, joje dalyvavo 1008 žmonės, kurių amžius sudarė 18–75 metus. Atsakydami į užduotą klausimą gyventojai galėjo rinktis kelis atsakymus, todėl bendra suma viršija 100 proc.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją