Palangoje dainuoju jau 22 sezoną ir, tiesą sakant, neprisimenu, kad būtų buvę taip blogai. Birželis yra š..., bet tikiuosi, kad liepą bus geriau“, – teigė Palangos legenda jau seniai tituluojama dainininkė Vitalija Katunskytė.

Ji Palangoje šią vasarą koncertuoti pradėjo nuo birželio 13 dienos ir dažniausiai pasirodymus rengia tik penktadieniais ir šeštadieniais.

„Pavyzdžiui, sekmadienį prie kelių staliukų sėdėjo žmonės, tad pasirodžiau, pakoncertavau 40 minučių ir viskas, nors įprastai programa trunka 4 valandas. Gerbiu savo klausytojus, tačiau dainuoti keliems žmonės tikrai neapsimoka. Birželis man kol kas yra juodas minusas. Atsisakiau daug koncertų, atvykau į Palangą, o būna vakarų, per kuriuos uždirbu tik 30 eurų. Net gėda pasakyti. Bet taip jau yra, nes man atlyginimas mokamas nuo to, kokia apyvarta kavinėje, kiek žmonių susirenka“, – atvirai kalbėjo V. Katunskytė.

Ji konstatavo, jog žmonės neturi pinigų. „Kiek prisimenu, birželis Palangoje niekada nelepino gerais orais. Tačiau penktadienį, šeštadienį kavinė būdavo pilna žmonių, jie gausiai užsisakinėdavo ir gėrimų, ir maisto. Šiemet viskas kitaip. Pavyzdžiui, sėdi dvi moterys, užsisakusios po puodelį arbatos, ir taip visą vakarą. Atrodo, kad ta arbata tuoj užšals. Arba užsuka kompanija, kurios kiekvienas narys užsisako po vieną cepeliną, ir paprašo ąsočio paprasto vandens su citrina. Žmonės taupo“, – apie poilsiautojų įpročius pasakojo dainininkė.

Jos nuomone, žmones labai nuskurdino euro įvedimas. Nors teigiama, kad kainos nepasikeitė, tačiau žmonės kažkodėl vos suduria galą su galu.

„Palangoje kainos taip pat išaugo – ir maisto, ir gėrimų. Viena vertus, suprantu verslininkus, juk jiems reikia mokesčius mokėti, atsiskaityti su darbuotojais. Išlaidų jie turi daug, o pajamų mažai, todėl ir sukėlė kainas. Tačiau jos tikrai nemažos, o žmonės jas dar įpratę perskaičiuoti litais, tada visai išsigąsta“, – samprotavo V. Katunskytė.

Ji tikino, jog buvo nusprendusi, kad į Palangą koncertuoti šiemet važiuos tik nuo liepos 1 dienos, tačiau kavinės savininkai priprašė, kad dainininkė atvyktų anksčiau. „Kol kas iš to jokios naudos, bet tikiuosi, kad liepa bus geresnė. Manau, kad sezonas įsibėgės nuo pirmojo liepos savaitgalio, kuris bus ilgasis. Ir, aišku, reikia gerų orų“, – pabrėžė pašnekovė.

Ji patvirtino, jog šiemet Palangoje rusų yra ypač mažai. „Jų yra, bet ne tiek, kiek ankstesniais metais. Manau, kad jų šalyje skleidžiama propaganda, kad Lietuva yra priešiška valstybė ir sumažino tuos poilsiautojų srautus“, – teigė dainininkė.

Be jos muzikantai praėjusį savaitgalį koncertavo dar keturiose J. Basanavičiaus gatvės kavinėse, bet ir jos nebuvo sausakimšos. „Nors, atrodo, žmonių yra, juk J, Basanavičiaus gatvė buvo pilna, tačiau dabar, matyt, važiuoja tie neturtingieji, kurie maisto, gėrimų nusiperka prekybos centre, o į miestą išlenda tik pasivaikščioti, bet ne ieškoti pramogų“, – reziumavo V. Katunskytė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1015)