1) Socialinio spaudimo paisymas

Peržengus 30 metų ribą, kaip niekada stipriai juntamas socialinis spaudimas – nuolat atsiranda žmonių, bandančių paaiškinti, kaip reikia teisingai gyventi. Natūralu, kad toks spaudimas verčia sukti galvą, kodėl vis dar neturite nuosavo būsto, vaikų, kodėl nekuriate šeimos ar neturite stabilių pajamų ir darbo nuo 8 iki 17 valandos.

Atsiribokite nuo žmonių, kurie jums aiškina, kaip reikia gyventi.. Svarbiausias klausimas, į kurį atsakymą būtina surasti – ar esate laimingas? Nesijauskite nevykėliu vien todėl, kad jūsų gyvenimo būdas neatitinka tariamų standartų.

2) Per mažai dėmesio tėvams

Dauguma keturiasdešimtis sulaukusių žmonių gailisi anksčiau per mažai laiko praleidę su tėvais. Tėvai sensta, todėl laukti palankaus meto kelionei, pasivaikščiojimui ar nuoširdžiam pokalbiui tikrai neverta. Skirkite laiko savo artimiausiems žmonėms jau dabar.

3) Vienintelis prioritetas – karjera

Pilnavertis gyvenimas jokiais būdais neapsiriboja vien darbu. Jeigu gražiausiais savo gyvenimo metais visas jėgas ir laiką skirsite karjerai, sulaukę keturiasdešimties neabejotinai gailėsitės. Būkite su mylimais žmonėmis – šių akimirkų neatpirks jokie milijonai.

4) Pasiduodate negatyvioms mintims

Privalote pasirūpinti, kad iki keturiasdešimtojo gimtadienio iš jūsų gyvenimo dingų negatyvias mintis skleidžiantys žmonės. Nešvaistykite savo brangaus laiko tokiam beverčiam bendravimui. Bendraukite tik su tais, su kuriais jaučiatės gerai, kurie už skverno netempia jūsų atgal.

5) Jaučiatės senas

Nėra nieko baisiau nei frazė „Aš tam jau per senas“, kurią ištaria 30-40 metų žmogus. Manote, esąs senas? Klystate. Galime lažintis, kad jums pritartų visi šešiasdešimtmečiai ir septyniasdešimtmečiai. Manote, kad, kai buvote dvidešimtiems, pasaulis buvo po jūsų kojomis? Situacija nepakito. Mėgaukitės gyvenimu, naudokitės visomis įmanomomis progomis ir niekada nepamirškite jumyse gyvenančio vaiko.

6) Per mažai galvojate apie save

Gali būti, kad apie save pagalvojate paskiausiai – kitų žmonių poreikiai jums atrodo svarbesni. Tą pačią sekundę liaukitės taip elgęsi. Patikėkite – nepamirškite savęs, ir visa kita savaime sustos į reikiamas vėžes. Rūpindamiesi savimi, būsite laimingesni, tad bus laimingesni jums artimiausi žmonės. Laimi visi. Jūsų gyvenimas sukasi vien apie mylimą žmogų? Patikėkite, neabejotinai gailėsitės tokio gyvenimo būdo. Be to, matydama, kad siekiate savo tikslų ir svajonių išsipildymo, jūsų antroji pusė taip pat jausis labai laiminga.

7) Nesirūpinate savo kūnu

Gyvenimo paradoksas – teigiate esąs per senas, tačiau žalingų įpročių, kuriais save kankinote ankstyvoje jaunystėje, neatsisakote. Geriausias laikas pradėti sveikiau maitintis, sportuoti ir atsisakyti žalingų įpročių yra dabar. Priešingu atveju organizmas jums neabejotinai primins apie padarytas klaidas.

8) Nesinaudojate pasitaikančiomis galimybėmis

Nesinaudokite nevykusiu pasiteisinimu, esą esate per senas ir geriausi laikai jau praeityje. Nebijokite išeiti iš komforto zonos ir pradėti gyventi taip, kaip norite.

9) Netaupote ir neinvestuojate

Dėl šios klaidos apgailestauja labai daug keturiasdešimtmečių. Kuo anksčiau pradėsite taupyti ar investuoti, tuo didesne nauda galėsime džiaugtis vėliau. Kuo daugiau sutaupysite, tuo anksčiau galėsite išeiti į pensiją ir mėgautis gyvenimu.

10) Per mažai keliaujate

Keliaukite, keliaukite ir dar kartą keliaukite. Jokiais būdais neatidėliokite to vėlesniam laikui – dabar pats tinkamiausias metas veikti. Bėgant metams, išsijudinti bus vis sunkiau.

11) Pernelyg paisote aplinkinių nuomonės

Tokio elgesio modelio dažniausiai gailisi visi be išimties. Negaiškite tam savo brangaus laiko. Nerimauti, ką apie jus galvoja kiti – bergždžias ir kvailas užsiėmimas. Tie, kuriems jūs iš tikrųjų rūpite, jus priima ir myli be jokių išlygų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)