Paaiškėjo, kad ši tendencija galios toli gražu ne viskam – neabejotinai bus prekių, kurios ateinančiais metais daugiau ar mažiau atpigs, skelbia „Business Insider“, remdamasis amerikiečių ekspertų įžvalgomis.

Pristatome dešimties dalykų sąrašą, už kuriuos 2016 metais mokėsite mažiau:

1) Dujos. Skelbiama, kad dujų kainos gruodį siekia apie 2 dolerius (1,84 Eur) už galoną (apie 3,7 litro). Analitikai sako, kad, žiemai įsibėgėjus, jos atpigs iki 1,79 dolerio (1,65 Eur). Kainų mažėjimas atspindi pasaulines perteklinės pasiūlos ir mažėjančios paklausos tendencijas.

Lukoil sprogimas

2) Kompiuteriai. Žmonėms vis daugiau laiko praleidžiant išmaniuosiuose telefonuose ir planšetėse, nešiojamųjų ir asmeninių kompiuterių paklausa ir taip jau perpildytoje rinkoje drastiškai mažėja. 2013 ir 2014 metais kompiuterių kainos sumenko 4 proc., o šiais ir ateinančiais metais prognozuojamas papildomas 1,4 proc. pigimas, sako ekspertai.

3) Obligacijos. Panašu, kad Amerikos FED ateinančiais metais pasiryžęs didinti palūkanų normą, o joms išaugus tikėtinas obligacijų pigimas. Tai nieko nereiškia šiek tiek obligacijų turintiems paprastiems žmonėms, tačiau gali kaip reikiant smogti vertybinių popierių fondams. Vidutinio laikotarpio obligacijų keitimas trumpalaikėmis apsaugos nuo palūkanų normų pokyčių, tačiau galės pažadėti ir mažesnę naudą.

4) Bepiločiai. Vis daugiau bendrovių gamina bepiločius skraidymo aparatus, tad intensyvėja konkurencinė kova, iš kurios naudos gauna pirkėjai. Kitaip tariant, 2016 metais bepiločiai bus dar įperkamesni. Ekspertai teigia, kad jau 2016 metais bepiločio su „GoPro“ kamera kaina smuks žemiau 1000 dolerių (922 Eur) ribos.

5) Finansų konsultacijos. Kaip ten bebūtų, nors didžiąją dalį reikiamos informacijos ir galima nemokamai rasti internete, ekspertų konsultacijos vis dar populiarios. Finansų srities specialistų tikrai netrūksta, tad konkurencija arši, o laimi paslaugų pirkėjai, sulaukiantys geriausio kainos pasiūlymų.

6) Skrydžiai. Dėl atpigusios naftos ir pigių skrydžių bendrovių spaudimo pastebimai pigs ir tolimieji skrydžiai. „Hopper“ turimi duomenys atskleidžia, kad 2016 metų rugsėjį vidutinė skrydžio bilieto kaina bus žemiausia per pastaruosius trejus metus. Nepaisant to, skrydžių bendrovės iš klientų tuos pinigus atsiims taikydamos įvairius naujus mokesčius.

7) Auksas. Nuo 2011 metų, kai aukso kainos buvo pasiekusios neregėtas aukštumas, jis atpigo 40 proc. Dabar uncija aukso kainuoja vidutiniškai 1156 dolerius (1066 Eur), skelbia „The Wall Street Journal“. Kainų mažėjimą lėmė FED planuojamas palūkanų normos didinimas ir stiprios dolerio pozicijos.

8) „iPhone“ telefonai. Be „iPhone 7“ „Apple“ 2016 metų pradžioje ketina pristatyti naują keturių colių „iPhone“, kuris kainuos mažiau nei 500 dolerių (461 Eur). Ši kaina reiškia, kad „Apple“ taps prieinamesnis ir įperkamesnis – atsiveria naujos rinkos.

9) Šildymo kainos. Šiltėjant žiemoms, kai kuriose Amerikos teritorijose mažės ir išlaidos šildymui. Tiems, kas namus apšildo naftos produktais, išlaidos mažės 25 proc., šildymas propanu pigs vidutiniškai 18 proc., 10 proc. pigiau kainuos šildymas gamtinėmis dujomis, o tiems, kas namus apšildo elektra – 3 proc., teigia JAV energetikos administracijos atstovai.

10) Antikvaras. Antikvarinių baldų ir interjero detalių kainos mažėja jau daug metų iš eilės. Tokius pokyčius lemia senstantys pirkėjai, merdėjanti rinka ir besikeičiantys pirkėjų skoniai. Panašu, kad tendencija nesikeis ir 2016 metais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (92)