Pasak V. Juodsnukio, dabar ne tik Briuselis, Paryžius ar Krokuva istorinėse miesto aikštėse mėgausis kaimo gėrybėmis. Pievų, daržų, bitynų, pieno ir mėsos cechelių, sodiečių virtuvės kvapai nuo lapkričio pradžios trečiadieniais ir sekmadieniais užvaldė istorinę Rotušės aikštę. Ypač pirkėjų gausu sekmadieniais, kai iš Kauno arkikatedros po pamaldų pasipila šimtai garbaus amžiaus miestiečių, kurių gyslomis tebeteka kaimo romantikų kraujas.

Būtent dvasinės harmonijos paieškos nulėmė Kauno architektūros ir urbanistikos ekspertų tarybos nutarimą pritarti LŠŪS iniciatyvai steigti ūkininkų turgelį reprezentacinėje miesto erdvėje tarp Rotušės ir Arkikatedros bazilikos. „Aikštėje virs tikras gyvenimas“, – rugsėjo pabaigoje vykusiame tarybos posėdyje sakė urbanistikos ekspertas Gintaras Prikockis. Jam pritarė ekspertų tarybos nariai Rimvydas Palys, Algimantas Kančas, Vygintas Merkevičius ir kiti.

Dabar Rotušės aikštėje trečiadieniais ir sekmadieniais (lapkričio 20, 23, 27, 30 dienomis) 8–17 val. stovės atviri, unifikuoti surenkami paviljonai, kuriuose savo produkcija prekiaus ūkininkai. Kauno miesto savivaldybės administracija pasirašė sutartį su ŽŪK „Šeimos ūkis“. Prekiautojai privalės laikytis gana griežtų taisyklių, taip pat mokėti simbolinius mokesčius savivaldybei ir kooperatyvui.

– Paskui ūkininkų turgelį į Kauno senamiestį sugrįžo judėjimas – menininkai rengia įvairias akcijas, padidėjo vietos prekybininkų pajamos, – kalba LŠŪS vadovas V. Juodsnukis. Jo įsitikinimu, miestui gaivinti įtakos turėjo ir Hanzos dienos, kada „šviežio kraujo“ į miestiečių verslą įliejo kaimo amatininkai, ūkininkai, bitininkai. Pati Hanzos miestų šventė prasidėjo senovine vaško lydymo procedūra ir medaus dalybomis. Beveik šimtui Hanzos sąjungai priklausančių miestų merų žemės ūkio ministras Kazys Starkevičius įteikė po lietuviško medaus suvenyrą. Pasak V. Juodsnukio, ministras buvo ir pagrindinis ūkininkų turgelio Rotušės aikštėje iniciatorius bei rėmėjas.

Siekdami civilizuoti naująjį (senąjį) prekybos verslą, LŠŪS parengė nuostatus – sutartį. Pasak V. Juodsnukio, Rotušės aikštėje vykstančiame turgelyje gali prekiauti tik LŠŪS nariai tik Lietuvoje užaugintais vaisiais, uogomis, daržovėmis, sodinukais, medumi, ekologiška žemės ūkio produkcija, keptais duonos ir pyragų gaminiais, pieno produktais, šviežiai rūkytomis žuvimis, rūkytais mėsos gaminiais iš ekologiškos žaliavos, kaimišku alumi, pintais vytelių, kitais namudiniais gaminiais.

Kiekvienas renginio dalyvis asmeniškai atsako už savo gaminių, įrengimų kokybę, saugumą, turi užtikrinti saugią aplinką prekybos vietoje ir aplink ją. Kiekvienas renginio dalyvis privalo palaikyti švarą, tvarką ir estetinį vaizdą prekybos vietose, nepažeidžiant viešiems renginiams keliamų reikalavimų. Renginio metu ir pasibaigus darbo laikui, nekelti pašalinio triukšmo, nesinaudoti garsą stiprinančia aparatūra. Prekiaujantys savo ūkių produkcija ar gaminiais privalo turėti visus reikalingus leidimus ir pažymas. Norintieji prekiauti maistu, gėrimais privalo laikytis specialiųjų reikalavimų ir užtikrinti maisto produktų saugumą. Pasibaigus renginiui, dalyviai privalo palikti švarias, sutvarkytas prekybos vietas.

Pirmosios prekybos Rotušės aikštėje dienos liudija, jog pasirinktas teisingas būdas tiesti verslo kelius iš kaimo į miestą.