„Šitas verslas daugiau iš entuziazmo. Išgyventi išeina, bet didelio pelno nesurinksi, reikia daug darbo, žinojimo. Tiek mūsų ir belikę, kurie nesusinaikino, kai buvo dalijama parama“, – teigia Neringos žvejų asociacijos „Vidmarės“ prezidentas Zigfridas Kairys, rašo "Verlo žinios".

Žvejys sako, kad Klaipėdos uosto gilinimas neigiamai paveikė žuvų migraciją, todėl iki Juodkrantės ar Nidos žuvys kartais neatplaukia, tinklai užnešami.

„Galėtume iš laivo prekiauti, bet tada privalomas kasos aparatas, jau reikia sverti, o tai atima daug laiko ir pastangų, mums geriau parduoti perpirkėjui. Daugiau aš nežinau, kur galiu Neringoje parduoti žuvis. Turgaus nėra, tik daržovių turgelis, be to, visi nori starkių, kitų žuvų nenori, o supirkėjas paima visas. Jeigu reiktų vežti iki Klaipėdos turgaus, žuvys pabrangtų keliais litais“, – skaičiuoja p. Kairys.

Jis pripažįsta, kad žuvų rūkytojai kartais rūkytas žuvis šešeriopai pabrangina, bet kitaip prekiauti žvejams esą neapsimoka.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)