Mažiausiai 3,5 tūkst. tonų persikų supuvo sunkvežimiuose - šaldytuvuose, kurie buvo priversti grįžti pusiaukelėje į Rusiją. Vaisių augintojai perspėja apie krizę, kilusią žemės ūkio sektoriuje.

"Rusija suvartoja per 60 proc. mūsų eksportuojamų persikų ir beveik 90 proc. mūsų braškių. Ypač svarbu, kad ES suteiktų mums paramą, priešingu atveju, visas mūsų žemės ūkis žlugs", - sakė laikraščiui didžiausios šalies regioninės ūkininkų asociacijos pirmininkas Christosas Yanakakis.

Ūkininkai vaisių tiekėjai nupasakoja tą chaosą, kuris tvyrojo Bulgarijos, Rumunijos, Moldovos ir Ukrainos keliuose: šimtai sunkvežimių su vaisiais pasuko atgal nuo pasienio su Rusija.

Kaip rašo "The Guardian", apie 15 tūkst. šeimų rajonuose, kur kultivuojama sodininkystė, gyvena vien iš pajamų, gaunamų iš vaisių auginimo.

Graikija - didžiausia Rusijos prekybos partnerė, šalių prekybos apyvarta pernai viršijo 5,7 mlrd. eurų (19,7 mlrd. Lt). Graikijos gamintojų nuomone, jie gali patirti 178 mln. eurų (614 mln. Lt) nuostolių, vien dėl Rusijos atsisakymo pirkti vaisius ir uogienes.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (129)