Britė Liz Jones teigia, kad jos grynakraujė 18 metų kumelė Della pasileido bėgti ir krito ant žemės, kai virš galvos praskrido oro balionas. Moteris iškvietė veterinarą, bet kumelės nebebuvo įmanoma išgelbėti, tad teko ją užmigdyti, praneša telegraph.co.uk.

Henlio gyventoja L. Jones (52 m.) sako, kad gretimuose laukuose dar septyni arkliai išsigandę ėmė bėgti, kai žemai praskrido oro balionas, kuris paskui nusileido Henlio regbio klube.

Moters teigimu, nurodoma skristi mažiausiai 150 metrų atstumu nuo galvijų, o balionas praskrido kur kas žemiau.

Kad balionas pakiltų, pilotas ėmė pūsti karštą orą. Išsigandusi triukšmo Della ėmė šuoliuoti. Kumelė jau sena, todėl greitai ji parkrito ant žemės ir nebepajėgė pasikelti. Veterinarui beliko ją užmigdyti.

L. Jones pasipiktinusi, kad pilotas ėmė pūsti karštą orą į balioną, skrisdamas taip žemai. Anot jos, iš dujų balionų įsižiebus liepsnoms, pasigirdo didžiulis gaudesys.

„Arkliai baikštūs, nuo tokio garso ir vaizdo juos iš karto apima panika. Tai instinktas“, – sakė ji.

Virgin Balloon Flights“ atstovė spaudai teigė: „Vienas iš mūsų balionų pakilo iš Čilterno aerodromo su 16 keleivių ir skrido į rytus. Balionai skrenda pavėjui, nėra specialių vietų jiems leistis. Leidžiama leistis atvirose erdvėse ir pievose. Po valandos trukmės malonaus skrydžio virš Čilterno kalvų patyręs pilotas buvo numatęs nusileisti prie Henlio regbio klubo.

Bet dėl vėjo stiprumo saugumo sumetimais pilotas nusprendė toje vietoje nesileisti, skristi toliau ir nusileisti Park Place. Besiruošiančiam leistis balionui leidžiama skristi žemiau nei 300 metrų. Labai apgailestaujame dėl to, kas atsitiko. Deja, žemėlapyje oro balionams ši vieta nebuvo kaip nors pažymėta, tad įprastai iš jos kildavo ir joje leisdavosi oro balionai. Anksčiau incidentų nėra buvę.“

DELFI primena, kad birželio pradžioje R. Bransonas viešėjo ir Lietuvoje. Čia jis taip pat nepraleido progos paskraidyti oro balionu. Tačiau ši jo pramoga Kauno apylinkėse patiko ne visiems.

Viena ūkininkė pasipiktino, kad oro balionas nutūpė jos pievoje ir gąsdino gyvulius. Pasipiktinusi moteris nesutiko duoti milijardieriui paragauti šviežio pieno.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)