Pasak bendrovės „Pieno žvaigždės” žaliavos pirkimo direktoriaus Algimanto Paspirgėlio, įmonė superkamo pieno kainą vienodai mažino ir ūkininkams, ir kooperatyvams, ir tiekėjams iš kaimyninių šalių.

Tai daryti verčia nuolat pingantys pieno produktai eksporto rinkose. Be to, vasarop didėja ir pieno pasiūla: kuo jo daugiau, tuo mokama mažiau.

Kooperatyvai nepatenkinti, kad už kitose šalyse perkamą pieną perdirbėjai moka brangiau nei Lietuvoje. Žemės ūkio informacijos centro duomenimis, užsienio tiekėjams už kilogramą perdirbėjai kovą vidutiniškai mokėjo apie 1,4 lito. Mūsų šalyje perdirbėjai kovą supirko kone 92 tūkst. tonų pieno – maždaug po 1–1,2 lito už kilogramą.

Gamintojai neslepia, kad dairytis naujų tiekėjų juos pastūmėjo gerokai anksčiau įsižiebę nesutarimai su kooperatyvais. Pavyzdžiui, „Pieno žvaigždės” šiuo metu iš Lietuvos kooperatyvų superka vos 5 procentus viso perdirbamo pieno.

„Būtent kooperatyvai prieš keletą metų pradėjo kelti ultimatumą ir reikalauti, kad jų nariams darytume nuolaidų, net jei pieno kokybė netinkama. Grasino, kad to nepadarius pieno jie mums nebetieks”, – sakė A.Paspirgėlis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)