Uogų ir grybų verslininkų asociacijos vadovas Virginijus Varanavičius teigia, kad dar sunku tiksliai pasakyti, koks bus mėlynių derlius šiais metais. „Prognozavome vidutinį, tačiau dėl karčių uogos traukiasi, krenta ant žemės“, − pasakoja V. Varanavičius.

Bet Varėnos akcinės bendrovės „Tandemus“ komercijos skyriaus direktorius Vidmantas Budrikis jau dabar prognozuoja, jog šių miškų gėrybių derlius bus mažesnis negu pernai. „Todėl šiek tiek krenta supirkimo kainos“, − sako jis.

Pastarojo pašnekovo mintims pritaria ir V. Varanavičiaus bei teigia, kad dabar rinkoje mėlynės superkamos po 1,5-1,7 euro už kilogramą. „Kaina nepriklauso nuo to, ar mėlynės rinktos rankomis, ar šukomis“, − sako Uogų ir grybų verslininkų asociacijos vadovas.

Tačiau turgavietėse nevalytų ir švarių mėlynių kainos skiriasi. Pavyzdžiui, Kalvarijų turguje už tokias uogas atitinkamai prašoma 1,7 bei 2 eurų už litrą.

Karoliniškių turgavietėje valytų mėlynių kainos siekia 2,5 euro ir tai yra maždaug 1-2 euro mažiau negu praeitais metais. Vis dėlto, Uogų ir grybų verslininkų asociacijos vadovas V. Varanavičius sako, kad jei orai pagerės, mėlynės turėtų šiek tiek brangti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (149)