Pasak Kulių seniūnės Daivutės Petruškevičienės, ši rungtis startavo šiemet pirmą kartą, tačiau visiems – tiek dalyviams, tiek žiūrovams labai patiko, tad tikisi, kad žvejyba vyks ir kitąmet.

Šventės atidarymas prasidėjo po iškilmingos eisenos miestelio gatvėmis kartu su technikos paradu. Kuliškius bei svečius pasveikino miesto seniūnė D. Petruškevičienė, Seimo narys J. Razma, Darbo partijos Plungės skyriaus pirmininkas Mindaugas Jurčius perdavė bendruomenei ir svečiams sveikinimus nuo Seimo opozicijos lyderio Vytauto Gapšio. Buvo pakelta Kulių miestelio vėliava.

Po kalbų visi nuskubėjo stebėti traktorių slalomo autoserviso kieme. Ši rungtis, pirmąkart vykusi praėjusiais metais, susilaukė didelio žiūrovų dėmesio, tad parodyti savo naują techniką bei sugebėjimus ją valdyti šioje šventėje panoro ne tik kuliškiai, bet ir iš Vieštovėnų bei Mižuikių kaimo.

Vairavimo įgūdžius parodančioje rungtyje dalyvavo broliai vieštovėniškiai - Algirdas ir Paulius Bartkevičiai, Valdas Stuopelis, kuliškiai – Algirdas Kniūkšta ir jauniausias dalyvis jo sūnus taip pat Algirdas Kniūkšta, Romas Saudargas, iš Mižuikių Tomas Tenkutis. Šioje rungtyje greičiausiai traktoriumi rungtis įveikė Algirdas Kniūkšta vyresnysis, antrąją vietą iškovojo Paulius Bartkevičius, trečiąją – Algirdas Bartkevičius.

Netoli Kulių gyvenanti Giedrė sakė, kad į šventę, dar vadinamą škaplierine, nes sekmadienį vyksta Švč. Mergelės Marijos Škaplierinės atlaidai, atvyksta kasmet. Vyksta daug varžybų, tad būna įdomu pažiūrėti. Anksčiau, kai vykdavo automobilių slalomas, tai buvo jos mėgstamiausia rungtis, dabar, kai šios rungties nebėra, jai įdomiausia stebėti krepšinio varžybas, nes žaidžia draugai. Už jų komandas labiausiai ir „serga“. Visą dieną besitęsiančiose varžybose yra iš ko pasirinkti dalyviams: futbolą, krepšinį, tinklinį arba įvairiausias netradicines rungtis – smiginio, bato ir padangos mėtymą, mūšį su maišais, virvės traukimą ar kitas.

Vakare seniūnijos bendruomenė tryps gegužinėje.