Skerdykloms Vokietijoje trūksta žaliavos dar ir dėl to, kad šioje šalyje skerdžiamų kiaulių bei paršelių eksporto mastai dar niekada nebuvo tokie dideli, kaip pirmuosius šių metų mėnesius.

„Skerdykloms sunku susitaikyti su faktu, kad mėsos sektoriuje kainos kyla. Tačiau tam, kad jos būtų pilnai apkrautos, skerdykloms tenka susidurti su realybe, reiškiančia didesnes kainas. Tą patį galima pasakyti ir apie Lietuvos rinką”, - sakė „Saerimner” komercijos direktorius Algirdas Vaškelis.

Vokietijoje praėjusią savaitę 3 centais išaugusios kainos paskatino jų augimą ir kaimyninėse šalyse. Austrijoje kaina pakilo 2 centais, o Nyderlanduose ir Belgijoje - 3 centais. Vasaros sezonu išaugusios kainos stabilizavosi naujame lygyje Ispanijoje ir Prancūzijoje. Danijoje kainų pokyčiai šią savaitę neužfiksuoti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)