Akcizais neapmokestinamus degalus turi teisę įsigyti ūkininkai, įregistravę ūkį ūkininko ūkio įstatymo nustatyta tvarka bei teisės aktų nustatyta tvarka įregistruotos žemės ūkio bendrovės, kooperatinės bendrovės (kooperatyvai) ir kitos įmonės, kurių pajamos, gaunamos iš žemės ūkio veiklos, sudaro daugiau kaip 50 procentų visų gautų metinių pajamų.

Taip pat šių degalų turi teisę įsigyti teisės aktų nustatyta tvarka įregistruotos žemės ūkio mokslo, studijų ir mokymo įstaigos, turinčios mokomuosius (bandymų) ūkius. Kita labai svarbi sąlyga, kad žemės ūkio veiklos subjektas būtų deklaravęs pasėlius.

Akcizais neapmokestinamų dyzelinių degalų maksimalus leidžiamas įsigyti kiekis apskaičiuojamas ne kalendoriniams metams, bet ūkiniams metams, tai yra nuo liepos 1 iki kitų metų birželio 30 dienos. Taigi 2008 m. II-ajame pusmetyje Valstybinės mokesčių inspekcijos išduoti leidimai šiems degalams galios iki 2009 metų birželio 30 dienos.

Žemės ūkio veiklos subjektas, pageidaujantis įsigyti atleisto nuo akcizų gazolio, privalo kreiptis į apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos teritorinį skyrių. Į šį skyrių turi kreiptis ir tie žemės ūkio veiklos subjektai, kurie parduoda ar perleidžia ūkį, nes ūkio perleidėjo įsigytas dyzelinių degalų kiekis ir perėmėjui leidžiamo įsigyti dyzelinių degalų kiekis gali būti sumuojami.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją