Skamba viliojančiai, tačiau kai kurie pradeda svarstyti: juk tai labai daug! Jeigu mes tų bulvių nesuvalgysime? Jeigu jos pažaliuos, sušals, sudygs? Kaip teisingai bulves laikyti? Ar neatveš pusės supuvusių? Visu tuo pasidomėti nusprendė „MK Estonija“.

Virtos bulvės, keptos bulvės, bulvių košė – pakankamai populiarūs ir nebrangūs patiekalai. Kaip teigia didmeniniais kiekiais prekiaujantys pardavėjai, maišą bulvių (25 kilogramai) trijų žmonių šeima gali nesunkiai suvalgyti per mėnesį.

Kai kuriuose regionuose prie maišais parduodamų bulvių stovi net eilės – jeigu užsakysite šiandien, šias daržoves atveš ne anksčiau kaip po savaitės. Tokios populiarios tos bulvės.

Perka tonomis

„Jeigu turite rūsį, balkoną ar garažą, galima bulves laikyti ten, – teigia bulves didmeniniais kiekiais pardavinėjantis Aleksejus. – Ideali temperatūra bulvių laikymui – 5-10 laipsnių Celsijaus. Balkonas tinka tik tuo atveju, jeigu jis apšiltintas, nes žiemą spaudžiant minus 10-20 laipsnių šalčiui bulvės gali sušalti“.

Didmeniniais kiekiais bulvėmis prekiaujantis Konstantinas užtikrino, kad jeigu jau visiškai nėra kur laikyti, bulves galima padėti ir bute. „Jeigu bulves pastatysite ne prie radiatorių, jos prastovės gal mėnesį. Jeigu laikysite po kriaukle, galbūt ir du. Greičiausiai bulvės netgi sugesti nespės, jeigu reguliariai jas valgysite“, – teigia pardavėjas.

Jis pridūrė, kad bulves paprastai perka vidutinio amžiaus žmonės, 35-50 metų. Ir renkasi dažniausiai „Gala“ rūšį. Mažiausia, kiek jis vežė – vienas maišas, daugiausia – pusantros tonos.

O kas viduje?

Daugelį galimybė pirkti bulves maišais trikdo dar ir dėl tos aplinkybės, kad parduotuvėje galima patiems prisirinkti patinkančių bulvių, o štai atvežtame maiše gali būti daug nekokybiškų. Ar galima tokiu atveju pateikti pardavėjui pretenzijas, pareikalauti pakeisti prekę arba sugrąžinti pinigus?

„Tokių dalykų, kad pusė bulvių maiše būtų supuvusios dar nei karto nepasitaikė, – tiesiog vienu balsu tikino pardavėjai. – Daugiausiai viena-dvi bulvės. Laikomos jos rūsiuose, reikiamoje temperatūroje. Mums visiškai nenaudinga apgaudinėti pirkėjų, nes kitą kartą jie pas mus daugiau nebeužsakys. O taip – nuolatinis klientas, kuris dar ir pažįstamiems telefoną duos“.

Kai kurie pardavėjai bulves pila į tinklinius maišus, per kuriuos iškart matosi, kokios viduje bulvės.

Didmenininkas taip pat gali patarti, kokios rūšies bulves geriau rinktis priklausomai nuo to, kokie patiekalai jūsų namuose populiariausi. Parduotuvėje pirkėjas renkasi pats ir kiekvienos rūšies ypatumus paprastai aiškinasi empirinių būdu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (75)