Reidas vyko gegužę, apie jį pranešama tik dabar. Pietvakarinės Dziangsi provincijos policija susekė pogrindinį tinklą, kuris tiekė į Kinijos maisto rinką standartų neatitinkančias vištienos kulšeles, kaklelius ir žarnokus, informuoja teleraph.co.uk.

Tarp kvapą gniaužiančių radinių aptiko ir 1967 m. pagamintų vištienos kulšelių. Tais laikais Kiniją dar valdė Mao Dzedunas.

Pareigūnai papasakojo, kad nelegaliai į Kiniją įvežtas prieš kelis dešimtmečius pasenusias kulšeles apdorojo vandenilio peroksidu ir kitais chemikalais, kad išnaikintų bakterijas, o „kulšelės atrodytų šviesios ir didelės“.

Kontrabandininkai iš kilogramo kelių dešimtmečių senumo vištienos padarydavo pusantro kilogramo šviežiai atrodančių kulšelių. Už toną jie uždirbdavo sumą, kuri prilygsta 7 000 Lt.

Vištų kulšelės, tokio amžiaus kaip „Doors“ ir „Pink Floyd“ debiutiniai albumai pasirodė rinkoje reikšmingais pasaulio istorijai metais.

Beveik kasdien Kinijos maisto rinkoje išaiškėja kraują stingdančių pažeidimų. Pavyzdžiui, gegužę išaiškėjo, kad kai kuriuose Šanchajaus restoranuose vietoje ėrienos žmonės maitinami žiurkių, audinių ir lapių mėsa.

Praėjusią savaitę Šanchajaus policija uždarė du vėžių restoranus, nes gavo informacijos, kad virėjai bėrė į sriubą aguonų sėklų, norėdami sukelti klientams priklausomybę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (337)