Liepą pranešta, kad už leidimą 120 kv. km plote vystyti 700 MW galios projektą aukcione pasiūlyta 20 mln. Eur. Potencialūs laimėtojai, dėl kurių dar turi būti atliktas nacionalinio saugumo interesų vertinimas – „Ignitis grupė“ ir „Ocean Winds“.

„Beveik tuo pat metu, kaip ir Lietuvos projektas, greta vyko ir Vokietijoje surengtas aukcionas, kurio metu buvo parduota teisė į keturias jūrinio vėjo zonas Šiaurės ir Baltijos jūrose. Iš viso jo metu BP ir „Total Energies“ gavo teisę vystyti 7 GW galios jūrinio vėjo parkus – tai yra 10 kartų daugiau nei Lietuvos konkurso atveju. Tačiau pritrauktos vystytojų įmokos, oficialiais duomenimis, siekė 12,6 mlrd. Eur – nė iš tolo su lietuviškąja nepalyginamą sumą“, – rašo vz.lt.

Leidinys taip pat pastebėjo, kad konkurso baigtis Lietuvos rinkoje peikiama, tačiau nemaža dalis privataus verslo ją vengia viešai komentuoti – baiminamasi sulaukti ministerijos, Lietuvos valstybinių įmonių vadovų atkirčio.

„VŽ, rinkdamos medžiagą šiam straipsniui, kreipėsi į daugiau nei dešimt rinkos dalyvių, esamų ir buvusių politikų, vadovų ir ekspertų. Pastebėtina, kad neproporcingai didelė dalis jų atsisakė kalbėti viešai ar teikė komentarus tik kontekstui“, – nurodoma publikacijoje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją