Pirmadienį buvo pasiektas preliminarus susitarimas dėl federalinio biudžeto tarp įstatymų leidėjų ir JAV prezidento Baracko Obamos.

Numatoma parduoti vos 8 proc. iš 695 mln. barelių strateginių JAV atsargų, glūdinčių keturiuose telkiniuose Meksikos įlankos pakrantėje.

Pagal biudžeto susitarimą, kurio preliminarus susitarimas buvo pasiektas apie vidurnaktį pirmadienį, numatoma per dvejus metus padidinti federalines išlaidas 80 mlrd. dolerių. Šios išlaidos bus padidintos, sumažinus išlaidas lengvatinio medicinos draudimo programai „Medicare“, draudžiamoms invalidumo pašalpoms, taip pat kitoms programoms, tarp jų – naftos iš strateginių atsargų pardavimui.

Išlaidų didinimas 80 mlrd. dolerių sudaro vos 1 proc. metinio JAV biudžeto, siekiančio apie 4 trln. dolerių. Vis dėlto preliminarus susitarimas dėl biudžeto, kuriam dar turi pritarti Atstovų Rūmai ir Senatas, yra itin svarbus po daugelį metų trukusių nesutarimų biudžeto klausimais tarp vykdomosios šalies valdžios ir įstatymų leidžiamųjų organų – būtent dėl šių nesutarimų yra tekę nutraukti vyriausybės finansavimą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)