Atsinaujinančių išteklių energetikos konfederacijos (AIEK) prezidentas ir Lietuvos pramonininkų konfederacijos viceprezidentas Martynas Nagevičius portalui kalbėjo, kad problema žinoma.

„Lietuvos pramonininkų konfederacija gauna vieną pranešimą po kito apie tai, kad tiekėjai atsisako pratęsti sutartis su verslo įmonėmis, kurios pasistatė saulės elektrines ir naudojasi net metering apskaitos sistemos pranašumais. O vartotojams, kurių saulės elektrinės padengia tik dalį elektros energijos poreikio, likusiam elektros kiekiui smarkiai didinama tiekėjo pelno marža“, – VZ.lt citavo M. Nagevičiaus įrašą soc. tinkle.

Pasak specialisto, jei niekas nesikeis, visi saulės elektrinių savininkai, tiek įmonės, tiek privatūs asmenys, taps garantinio elektros tiekimo klientais.

Redakcija primena, kad papildoma 12 mln. eurų parama saulės elektrinėms neseniai vėl sukėlė dalies gyventojų pasipiktinimą, nes buvo išsidalyta per pusantros valandos, o sistemos įkaito nuo interesantų antplūdžio.

„Ignitis“ primena, jog artėja elektros energijos kaupimo apskaitos laikotarpio pabaiga – 2024 m. kovo 31 d. ir galimybė gauti kompensaciją už kilovatvalandes, sukauptas nuo 2022 m. balandžio 1 d. iki 2024 m. kovo 31 d.

„Ignitis“ atkreipia dėmesį, kad gaminantys vartotojai – tiek verslo įmonės, tiek privatūs gyventojai, pagamintas, bet nepanaudotas kilovatvalandes kaupia du metus, o kompensacija už nepanaudotą likutį mokama lyginiais metais.

Tai reiškia, kad kompensacija bus apskaičiuojama visiems gaminantiems vartotojams, turintiems nepanaudotų kilovatvalandžių, nesvarbu ar jie gamino energiją nuo kaupimo laikotarpio pradžios, ar tik jo dalį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)