„Wintershall“ yra viena iš penkių „Gazprom“ Europos partnerių „Nord Stream 2“ projekte, jo finansuotojų ir būsimos naudos gavėjų.

„Nord Stream 2“ nuo kitų dujų infrastruktūros projektų Europoje skiriasi tuo, kad nereikalauja Europos Sąjungos subsidijų, kaip kad „Baltic Pipe“ dujotiekis, Lenkijos-Lietuvos dujų jungtis, suskystintų gamtinių dujų terminalas Lenkijoje“, – sakė Mario Mehrenas.

„Rusija – sudėtinga Europos Sąjungai partnerė. Visų pirma, politiniu požiūriu. Krymas, taip pat neišspręstas konfliktas Ukrainoje, apsunkina santykius. Taip, Rusija yra sudėtinga partnerė politikoje, tačiau tuo pat metu svarbi ir nepakeičiama partnerė kai kuriose srityse“, – pridūrė M. Mehrenas.

Rusijos dujų giganto „Gazprom“ planais, 1,23 tūkst. kilometrų ilgio „Nord Stream 2“, kurio projektinis pralaidumas bus 55 mlrd. kubinių metrų dujų per metus, per jūrą turėtų būti nutiestas iki 2020 metų pradžios. Vamzdynas bus paklotas greta jau veikiančio dujotiekio „Nord Stream 1“ ir padvigubins jo pajėgumą.

Projekto sąmata – beveik 10 mlrd. eurų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)