Jo turimais duomenimis, bendrovė 2014 – 2022 m. periodu į šildymo kainą įskaičiavo per dideles sąnaudas kurui įsigyti, tad prasidėjus 2023 – 2024 m. šildymo sezonui, trims mėnesiams turės sumažinti galutinę kainą vartotojams 0,9 ct/kWh. – apie 12 proc.

„Litesko“ Marijampolės šilumos vartotojams privalės grąžinti 1,12 mln. eurų. Pagal šiandieninį savivaldybės tarybos sprendimą ši suma bus išmokama taikant šilumos kainą mažinančią dedamąją. Ji sieks 0,9 ct/kWh ir artimiausiems trims mėnesiams, kai prasidės šildymo sezonas, kainą sumažins apie 12 proc.,“ – asmeninėje „Facebook“ paskyroje pirmadienį paskelbė A. Vyšniauskas.

„Litesko“ į kainą 2014–2022 m. įskaičiavo per dideles sąnaudas kurui įsigyti,“ – pridūrė jis.

Taip pat, pasak parlamentaro, nors bendrovės siūloma šilumos bazinė kaina turėjo būti jau senai perskaičiuota, dėl energetikos kainų šoko šis procesas neįvyko. Visgi, jo teigimu, artimiausiais mėnesiais Marijampolės bazinė šilumos kaina gyventojams bus perskaičiuota.

„Bazinė kaina turėjo būti perskaičiuota jau seniau. (...) Visgi kainos perskaičiavimas užtruko, nes dėl energetikos kainų šoko susidarė labai ekstremalios aplinkybės biokuro ir dujų rinkose. Kainos išaugo tiek, kad jos tuo metu neturėjo nieko bendro su ilgalaikėmis tendencijomis. Todėl jeigu bazinė kaina būtų perskaičiuota kriziniu laikotarpiu – tai nebūtų buvę palanku vartotojams. Kainos sugrįžo į realybę, o ir šokų artimiausiu metu nenusimato,“ – aiškina A. Vyšniauskas.

„Situaciją pavyko stabilizuoti, todėl artimiausiais mėnesiais bus pagaliau perskaičiuota Marijampolės bazinė šilumos kaina,“ – paminėjo jis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)