Pasak VŠT Perdavimo tinklo direktoriaus Algimanto Sadausko, Senamiestyje, Naujamiestyje, Karoliniškėse, Viršuliškėse, Pilaitėje esantys tinklai yra susidėvėję, vamzdynų šilumos izoliacija praradusi savybes, o plieno vamzdžiai pažeisti išorinės ir vidinės korozijos.

„Tokių tinklų eksploatavimas lemia didesnius šilumos nuostolius į aplinką, išauga avarijų šilumos tinkluose tikimybė“, – pranešime teigė jis.

Į rekonstrukciją bus investuota 11 mln. eurų, iš jų 45 proc. – Europos Sąjungos parama. Pernai rekonstruoti vamzdynai Naujamiestyje ir Užupyje.

VŠT jau yra pasirašiusi sutartis su keturiais rangovais: Senamiestyje darbus už 1,5 mln. eurų atliks bendrovė „DS-1“, Viršuliškėse už 1,3 mln. eurų – „Ukmergės inžinerija“, Karoliniškėse – „Caterva“ už 1,6 mln. eurų, o Naujamiestyje – KRS už 3,8 mln. eurų. Sutartis dar nepasirašyta su rangovu Pilaitėje.

VŠT valdo apie 750 km vamzdynų, kai kur jų amžius siekia daugiau nei pusšimtį metų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)