Tai DELFI patvirtino VPT atstovė spaudai Aušra Pocienė. „Esame gavę iš „Vilniaus energijos“ medžiagą, ji šiuo metu nagrinėjama. Tai planinis vertinimas, atliekamas įvertinus pirkimo rizikingumą“, - sakė A. Pocienė.

Pasak jos, pirkimo vertinimas gali trukti apie mėnesį, o galbūt ir ilgiau. Centrinio viešųjų pirkimų portalo duomenimis, „Axis Industries“ buvo vienintelė šio „Vilniaus energijos“ ir „Litesko“ pirkimo dalyvė.

Tai jau antras stambus „Vilniaus energijos“ ir „Axis Industries“ sandoris dėl elektroninių karšto vandens skaitiklių pirkimo, kuris užkliuvo VPT. Daugiau nei dvigubai didesnės vertės „Vilniaus energijos“ ir „Axis Industries“ sutartį už 172,5 mln. Lt VPT reikalauja nutraukti. Šilumininkai su tokiomis viešųjų pirkimų prievaizdų išvadomis nesutinka ir žada savo tiesą įrodyti teisme.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją