„Norėčiau pabrėžti, kad, remiantis mūsų turima informacija, tai yra Rusijos pasiteisinimas“, – žurnalistams sakė Vokietijos ekonomikos ministerijos atstovė, paklausta apie sumažėjusius srautus dujotiekiu „Nord Stream 1“.

Rusijos valstybinė energetikos milžinė „Gazprom“ pastarosiomis savaitėmis maždaug 60 proc. sumažino srautus į Vokietiją „Nord Stream 1“ dujotiekiu sakydama, kad taip yra dėl „Siemens“ dujų turbinos, kuri remontuojama Kanadoje. Pasak Vokietijos žiniasklaidos, suremontuota turbina šiuo metu turėtų būti pakeliui į Rusiją, nes ketvirtadienį turi būti baigti įprastiniai „Nord Stream 1“ priežiūros darbai.

Berlynas atmeta „Gazprom“ paaiškinimą dėl turbinos ir mano, kad Rusija mažina tiekimą, keršydama už Vakarų sankcijas Maskvai dėl jos invazijos į Ukrainą. „Darome, ką galime, kad išsklaidytume šį Rusijos pasiteisinimą“, – sakė Ekonomikos ministerijos atstovė ir pažymėjo, kad turbiną ketinta naudoti ne anksčiau kaip rugsėjį.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas antradienį po derybų su Irano ir Turkijos lyderiais Teherane žurnalistams sakė, kad „Gazprom“ vykdė, vykdo ir vykdys visus įsipareigojimus“. Tačiau jo teigimu, kadangi šio mėnesio pabaigoje dar viena dujų turbina turi būti išsiųsta remontuoti, nuo kitos savaitės energijos srautai gali sumažėti iki 20 procentų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją