RWE tapo dar viena "Nabucco" partnere, svarstančia apie tolesnį dalyvavimą projekte, kurio tikslas - nutiesti dujų vamzdyną nuo Turkijos iki Austrijos, turintį sumažinti Europos priklausomybę nuo Rusijos tiekiamų energetikos išteklių.

"Peržiūrime šį projektą, siekiant nustatyti, ar mūsų komerciniai ir strateginiai tikslai tebėra įgyvendinami", - RWE atstovė sakė naujienų agentūrai AFP, iš dalies patvirtindama pranešimą, kurį paskelbė Vokietijos savaitraštis "Der Spiegel".

Balandžio pabaigoje Vengrijos naftos pramonės įmonių grupė MOL pareiškė norinti parduoti savo akcijų dalį šiame projekte ir nutraukti jo finansavimą, kilus dideliam susirūpinimui dėl projekto vadybos ir struktūros, taip pat dėl dujų tiekimo šaltinių.

Bendradarbiavimo "Nabucco" projekte sutartį 2002 metų spalį pasirašė MOL, Austrijos įmonių grupė OMV, Bulgarijos energetikos bendrovė "Bulgargaz", Rumunijos "Transgaz", Turkijos BOTAS ir Vokietijos RWE.

3 900 kilometrų ilgio vamzdynu planuojama kasmet perpumpuoti 31 mlrd. kubinių metrų gamtinių dujų iš telkinių Kaspijos jūroje į Austriją per Turkiją, Bulgariją, Rumuniją ir Vengriją.

Planuojama, kad šis dujotiekis pradės veikti 2017 metų pabaigoje.

Tačiau šį Europos Sąjungos (ES) palaikomą projektą, kuris yra Rusijos "Pietinio srauto" vamzdyno varžovas, persekiojo problemos, įskaitant potencialių dujų tiekėjų stygių.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)