Interviu agentūrai „Bloomberg“ Londone jis sakė, kad branduolinių technologijų gamintojai ir nuomotojai galėtų valdyti 6 proc., Estija, Latvija ir Lenkija - po 20 proc., o Lietuva - 34 proc. būsimosios elektrinės valdymo įmonės akcijų.

Pasak V.Naudužo, Lenkijos vyriausybė oficialiai iš projekto nepasitraukė - jei ji atsisakytų, atsiradusią spragą galėtų užpildyti Japonijos bankai.

„Lenkijos dalyvavimo klausimas šiuo metu yra kiek painus“, - sakė ambasadorius.

Didžiausia Lenkijos energetikos įmonė PGE pernai gruodį pranešė atsisakiusi planų investuoti į naują reaktorių ir nusprendė dėmesį sutelkti į kitus projektus.

Būsimoji atominė elektrinė kainuos apie 6,5 mlrd. JAV dolerių (apie 17 mlrd. litų), ir tai bus didžiausia investicija šalyje nuo nepriklausomybės atgavimo prieš 22 metus, rašo „Bloomberg“.

„Hitachi“ ir Lietuvos Vyriausybė šiais metais ketina pasirašyti galutinę sutartį dėl atominės elektrinės statybos. Reaktorių statys Japonijos „Hitachi“ ir JAV „General Electric“ bendra įmonė „Hitachi-GE Nuclear Energy“. „Hitachi“ pasiūlė įrengti pažangųjį verdančio vandens reaktorių, kurio galingumas sieks 1,3 tūkst. megavatų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją