Šildymo sezonas nuo antradienio, pradedamas Jonavos rajono ikimokyklinėse įstaigose, bendrojo lavinimo mokyklose ir kitose mokymo įstaigose, taip pat Jonavos rajono gydymo ir slaugos įstaigose.

Jau šį penktadienį, nuo spalio 13 dienos, šildymo sezono pradžią skelbia dar viena šalies savivaldybė – Kėdainių rajono. Šildymo sezonas Kėdainiuose pradedamas tiek ugdymo įstaigose, tiek daugiabučiuose namuose.

Kauno miesto savivaldybės administracijos Būsto modernizavimo, administravimo ir energetikos skyriaus vedėja Karolina Sakalauskienė teigia, kad nuo ketvirtadienio Kaune pradedama šildyti lopšelius-darželius, mokyklas, socialinės globos ir gydymo įstaigas. Pasak jos, apie oficialią šildymo sezono pradžią miestas planuoja paskelbti artimiausiu metu.

„Atsižvelgus į atvėsusius orus ir sinoptikų prognozes, Kaune nuo spalio 12 d. pradedama šildyti lopšelius-darželius, mokyklas, socialinės globos ir gydymo įstaigas. Apie oficialią šildymo sezono pradžią daugiabučiuose miestas planuoja paskelbti artimiausiu metu“, – Eltai perduotame komentare teigė K. Sakalauskienė.

„Primename, kad kauniečiai turi galimybę patys apsispręsti dėl šildymo sezono pradžios. Daugiabučių namų gyventojai procedūras gali inicijuoti gyvenamojo namo bendrasavininkų susirinkime daugumos balsais. Svarbu, kad temperatūra daugiabučiuose atitiktų higienos normas“, – tikino ji.

Anot laikinosios sostinės savivaldybės atstovės, jeigu pradėjus šildymo sezoną radiatoriai nešyla, reikėtų kreiptis į pastato valdytoją ar šilumos punkto ir šildymo sistemų prižiūrėtoją. Anot jos, paprastai šiluma daugiabučius namus pasiekia per penkias kalendorines dienas.

Šiaulių miesto savivaldybei paskelbus apie šią savaitę pradedamą šildymo sezoną ir įstaigose ir daugiabučiuose, Vilnius ir Klaipėda kol kas to daryti nesiruošia. Vilnius ir Panevėžys pradeda šildymo sezoną antradienį tik ugdymo ir sveikatos priežiūros įstaigose.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją