Kaip „Vilniaus dienai" teigė energetikos ministro patarėjas Kęstutis Jauniškis, ypač šokiruoja šilumos suvartojimas kai kuriuose namuose, kuriuos prižiūri su "Vilniaus energija" glaudžiai susijusi koncerno „Icor" (ankstesnis pavadinimas – "Rubicon Group") bendrovė „City Service".

"Maksimalios temperatūros nustatymą atlieka ne namo prižiūrėtojas, suderinęs su gyventojais, bet šilumos tiekėjas, ignoruodamas prižiūrėtojus. Vartotojams nesudaroma galimybė patiems spręsti, kokia jiems reikalinga patalpų oro temperatūra, ir tokiu būdu taupyti šilumą bei mažiau mokėti už patalpų šildymą. Viename skunde vilniečiai palygino šilumos suvartojimą dviejose vienoduose daugiabučiuose namuose Žirmūnų gatvėje. Rezultatai pribloškiantys – name, kurio šilumos punktą prižiūri su šilumos tiekėjais susijusi įmonė „City Service", šilumos suvartojama ir mokestis už ją didesnis 2,1 karto", – kalbėjo K.Jauniškis.

Anot ministro patarėjo, tokias manipuliacijas leidžia sostinės šilumininkų naudojama nuotolinio šilumos rodmenų nuskaitymo ir šilumos punktų valdymo sistema „Rubisafe III".

Šilumininkai siūlo bet kada atiduoti Energetikos ministerijai užkliuvusią įrangą į kitas rankas. „Techninės galimybės leidžia perduoti sostinės šilumos punktų nuotolinį valdymą kad ir šiandien. Laukiame atsakingų institucijų nurodymų, nuo kada, kokia tvarka ir kokioms organizacijoms ar daugiabučių namų įgaliotiniams turėtume perduoti punktų valdymo funkciją", – trečiadienį išplatintame pranešime spaudai cituojamas „Vilniaus energijos" komercijos direktorius Rimantas Germanas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją